lunes, 11 de abril de 2011

IN MEMORIAM. Lluïsa Prat i Gonzalez (1er tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Canovelles)

Avui ens trobem al voltant teu Lluïsa per a fer-te arribar novament la nostra estimació i la nostra admiració cap a la teva persona. L’únic objecte d’aquestes paraules és deixar palès que la teva presència queda entre nosaltres per sempre. També som aquí per mostrar als teus familiars la nostra solidaritat i condol, i esperem que aquestes paraules pugin reconfortar-los, malgrat sabem que es impossible.

Som aquí en representació del teu estimat poble de Canovelles per a mostrar-te el nostre etern agraïment per tanta feina que has portat a terme com a regidora i com a educadora al servei dels teus veïns i veïnes. Gracies, Lluïsa, mai t`ho podrem agrair suficientment.

La teva generositat cap als demés i la teva dedicació vers al teu poble mai no ha conegut límits ni condicions. Des de ben jove van arrelar en tu les idees del socialisme, el progressisme i la igualtat. Vas defensar la democràcia en uns temps molt difícils per a la llibertat i, sense cap mena de dubte, part dels drets i les conquestes que gaudim a diari són fruit de la teva lluita en el passat.

Infatigable fins al darrers moments, treballant dia a dia pels demes, sempre amb un somriure als llavis, sempre amb paraules d’ànim, ens has ensenyat que el que hi ha darrera de l’assoliment d’una fita és un moment per a agafar alè i continuar treballant per a arribar més lluny. Ens has mostrat el camí que hem de seguir, i nosaltres continuarem el teu treball. T’ho prometo.

Sempre has estat una persona honesta i lleial, i com a mestra en el difícil art de viure, el teu més gran llegat que ens has deixat és haver-nos mostrat que defensant un millor avenir per als nostres estem defensant el nostre propi futur. Ens vas ensenyar que és una obligació moral intentar fer que les condicions de vida de les generacions futures fossin millors que les que nosaltres hem viscut. Ens has mostrat que no es pot viure per inèrcia, sense sentit. Ha estat exemple de que hi ha una forma de viure més integra i honesta,   que és viure pels demes.

Queda per tothom la dignificació de la política que has portat a terme i és motiu d’orgull per a tots nosaltres que hagis portat el nom de Canovelles allà on has estat.

Lluïsa, al llarg de tota la teva vida has viscut pels demes, vas viure per nosaltres, fins i tot per aquells que no coneixen la tasca que has portat a terme, per això avui una part de tots nosaltres es va amb tu.

Queda per sempre amb nosaltres la teva lluita i el teu treball portat a terme dia a dia en favor de la justícia social i la igualtat d’oportunitats, amb la fèrria voluntat d’apostar per la cultura com el millor medi per a aconseguir que la vida dels teus veïns sigui millor. Per que el que fem a la nostra vida té el seu reflex a la eternitat, a Canovelles el somriure de molts nens són el reflex de la teva llum.

Tinc la fortuna d’haver pogut compartir amb tu moltes idees, rialles i ara a la memòria només queden moltes bones estones, i puc comprendre que bona part de la teva essència romandrà a Canovelles de forma indeleble, que mai podrà ser esborrada pel pas del temps, perquè ara tu formes part del patrimoni i la història del teu estimat poble.

Lluïsa, t’estimem i quedes amb nosaltres per sempre. Sempre et portem i et portarem al nostre cor.

José Orive Vélez
Alcalde.

Canovelles, a 11 d’abril de 2011.