domingo, 3 de abril de 2011

Més de 200 dones recolzen Josep Orive






Les dones socialistes de Canovelles, militants i simpatitzants, ha mostrat, el pasat dissabte, 2 de Abrilal Campanar, el seu suport al candidat del PSC de Canovelles, actual alcalde i primer secretari de l’Agrupació Local Josep Orive amb motiu del ja tradicional “Esmorzar de dones socialistes”

Amb rècord d’assistència respecte d’altres edicions, enguany l’acte ha comptat amb la presència, a més de Josep Orive i de la regidora de Dona i Igualtat Sílvia Hernandez, de la diputada al Congrés dels Diputats Lourdes Muñoz Santamaría i la secretaria d’organització de la Federació del Vallés Oriental Esther García.

En la seva intervenció la diputada ha fet esment del seguit de lleis aprovades pels governs socialistes en defensa de la plena igualtat entre les dones i els homes, tot indicant que malgrat els avenços aconseguits encara resta un llarg camí per recórrer. En aquest sentit, va indicar Lourdes Muñoz, “cal continuar lluitant perquè es reconegui el paper de la dona en tots els àmbits de la nostra societat” i va remarcar també “la importància de seguir avançant en les polítiques que lluiten contra la discriminació de gènere en tots els estaments i a favor dels drets d’aquelles dones que encara, avui en dia, viuen en una situació de violència i d’angoixa”.

Josep Orive va recordar la importància de la mirada femenina en totes les accions que es desenvolupen des de la política municipal. Orive va posar com a exemple la regidoria de Dona i Igualtat que, a més de cuidar-se de la promoció de la dona al municipi, “aporta la seva visió respecte del tema de la igualtat entre dones i homes que han de tenir tota la resta de polítiques, programes i accions dels diferents departaments i serveis de l’Ajuntament”. Va afegir Orive que “seguirem impulsant des del govern municipal aquestes polítiques d’igualtat perquè és una qüestió de raó i justícia social i perquè afecta als principis essencials de la democràcia”.

L’alcalde i candidat a les properes eleccions municipals va reconèixer que “avui en dia les dones estan tant bé preparades o mes que els homes, destaquen a la majoria d’universitats i augmenta el número de dones en llocs de responsabilitat en totes les àrees i en totes les activitats”

Acabades les intervencions, les més de 200 dones assistents van poder gaudir, seguint el programa de la jornada i com ja es tradicional, amb diferents activitats.