lunes, 13 de junio de 2011

Benvinguda

Regidors, regidores, veïns i veïnes benvinguts i gràcies per la vostra assistència a aquest acte.

Avui es constitueix el nou Ajuntament sortit de la voluntat popular manifestada en les  eleccions del dia 22 de maig. Fem aquest important acte a la sala de Plens que avui estrena un nou nom. SALA Ma. LLUÏSA PRAT.

Maria Lluïsa Prat i González va ocupar un lloc en la Sala de Plens de l’Ajuntament de Canovelles durant setze anys, des del 1987 fins el 1999 i des del 2007 fins el passat 9 d’abril de 2011, en un dia trist per a Canovelles.

Lluïsa va ser sempre i serà exemple per a  tots els càrrecs electes de com s’ha d’exercir la responsabilitat que els ciutadans dipositen en el seus representants per mitjà de les eleccions. Amb honestedat i fermesa, amb humilitat i proximitat, ens va ensenyar que la principal tasca d’un càrrec polític és posar solucions als problemes del present, amb la mirada fixada en el futur.

Presideix tota la seva tasca feta per a la Canovelles del present i del futur la idea de la democràcia, entesa NO com a una simple fórmula d’elegir els representants de la ciutadania, sinó com a una organització del poder que porta necessàriament implícits valors d’igualtat i de justícia social.

Així són exemples del seu tarannà  en el camí per aconseguir un món més igualitari per a tothom la seva presència en l’equip motor per a la normalització lingüística del Vallès Oriental, el foment de l’escola pública, la promulgació del Pacte pels Valors, o el Projecte Canovelles Ciutat Educadora, entre tants i tants que omplen el seu brillant currículum.

Tota la bona feina desenvolupada per la Ma LLuisa és a data d’avui i serà per al futur de Canovelles patrimoni indeleble per al nostre poble, o el que és el mateix, per a la gent que vivim i que viurà en Canovelles, ja que, tal i com ens va indicar en més d’un cop, les ciutats estan formades únicament per les voluntats de les persones que vivim en aquestes.

Lluïsa, amb la seva concepció filantropa de la vida, ens va mostrar el camí a seguir per a aquells que som hereus de la seva obra, i que mai podrem agrair suficientment el far a la cultura que va aixecar al seu estimat poble de Canovelles.

Canovelles, amb més de mil anys d’història no pot tenir un millor nom per a la seva Sala més noble que el nom de Maria Lluïsa Prat, ja que per a nosaltres el seu nom representa els més alts i dignes valors morals que una persona pot arribar a assolir.

Vull iniciar aquesta nova legislatura demanat un fort aplaudiment en reconeixement i record a la LLuisa Prat.

..................................................................

Ara passo a presidir aquet Ple donant la paraula als portaveus dels diferents grups representants en aquest Plenari.

L’ordre de intervencions anirà de menor a major nombre de vots obtinguts en les eleccions municipals.


  • El Sr. Ricardo Buñuel Baque (portaveu del Grup municipal Plataforma per Catalunya)

  • Sra. Lourdes Garcia Moreno (portaveu del Grup Municipal ICV-EUiA)

  • Sr. Josep Maria Monells Pericas (portaveu del Grup Municipal CiU)

  • Sr. José Maria Moya Losilla (portaveu del Grup Municipal PP)

  • Sr. Juan Francisco Garcia Miguel Reyes (portaveu del Grup Municipal Socialista)