lunes, 7 de noviembre de 2011

Ni un pas enrere

Estarem d’acord en que no ens trobem en el millor dels moments, econòmicament parlant. Es evident, tan per a les famílies com per a les administracions, especialment la municipal. Els ajuntaments, i Canovelles no es cap exempció, han vist reduït la seva capacitat d’obtenir recursos.

Aquesta dificultat d’obtenir els ingressos necessaris comença amb l’Estat, segueix amb la Generalitat i, per últim, es trasllada indefectiblement als ajuntaments de manera que cada vegada rebem menys diners d’ altres administracions pels serveis que prestem. Això està passant ara i te difícil solució a curt termini a menys que millori la situació econòmica en general.

Al grup municipal socialista tenim molt clar que a Canovelles és fonamental mantenir la cohesió social, la qualitat dels serveis municipals i l’atenció a les persones i que per això necessitem recursos i ho fem aplicant una política fiscal justa, raonable i equilibrada.

Aquest és l’esperit de les Ordenances Fiscals que acabem d’aprovar. En relació als impostos hem intentat, coneixent les dificultats econòmiques per les que passen moltes famílies de Canovelles, actualitzar-los únicament aplicant l’índex de variació de l’IPC.

En quant a les taxes tendirem els propers anys a igualar el cost del servei a allò que ha de pagar el contribuent alhora que establim noves bonificacions o incrementem les existents a aquelles persones que per motius socials o econòmics ho necessitin. També ha estat la nostra voluntat com establir sistemes de coresponsabilitat amb els contribuents, premiant actituds cíviques que reverteixen en un benefici per a tota la comunitat. Així, a les persones que utilitzin habitualment la deixalleria no se’ls hi augmentarà la taxa d’escombraries. És bo compartir amb aquells i aquelles que ens ajuden a reduir la quantitat de residus que dipositem als abocadors l’estalvi que tenim per a quest motiu.

Un altra exemple d’esforç compartit en la gestió de la despesa ha estat la taxa de l’escola bressol. La injustificada retallada que amb retroactivitat a dut a terme el Govern de la Generalitat, deixant de complir els compromisos adquirits, ha hagut de ser assumida per l’Ajuntament per a aquest 2011. L’any vinent haurà de ser compartida a parts iguals entre pares i Ajuntament.

Ara cal una política fiscal responsable que garanteixi el manteniment dels serveis públics com són l’educació, la sanitat i la resta de conquestes socials assolides en els darrers trenta anys de democràcia.

Grup Municipal Socialista.