sábado, 12 de noviembre de 2011

Per què hem de votar a Rubalcaba?

Escric aquestes línies després d’escoltar el debat entre els dos principals candidats a la Presidència del Govern d’Espanya i començaré pel final. “La indiferencia no resuelve los problemas”, Alfredo Pérez Rubalcaba es dirigeix a aquells que no volen anar a votar a les eleccions del 20N. A aquells que creuen que això no va amb ells, que la política no és l’eina adequada per solucionar els seus problemes. I jo afegeixo: la política és l’única eina que tenim els ciutadans per poder imposar-nos als poders de sempre. És l’única eina que tenim per defensar-nos d’aquells que especulen amb els nostres serveis i estalvis.

Mentrestant, Mariano Rajoy dia als espectadors: “Se decide si vamos a continuar igual o cambiamos”. Encara que no sabem el que ens proposa exactament, perquè si no perdria les eleccions, sabem el que fan els polítics de dretes; retallar, retallar i beneficiar als que més tenen. I ho sabem perquè això és el que estan fent a Catalunya els seus companys de Convergència i Unió. Afirma que “mi partido y yo tenemos experiència”. No cal que ho digui més clar doncs.

La fórmula crisis econòmica més govern de dretes és igual a retrocés en drets i involució en l’Estat del Benestar es compleix. I CiU ho demostra cada dia que passa. Hem de votar a Rubalcaba per tres motius. Promourà un gran acord per l’ocupació entre partits, institucions, sindicats i empresaris que ajudarà a la contractació dels desocupats, i en especial dels joves i majors de 55 anys. Reorientarà la nostra economia cap a la creació de llocs de treball establint els incentius necessaris. Finalment, és l’únic candidat que es compromet a garantir l’Estat del Benestar tal i com el coneixem fins ara; amb una més i millor sanitat, educació, prestació de desocupació i pensions.

Així doncs, entre les retallades i el manteniment dels drets conquerits, a qui escolliu? Entre aquells que beneficien els de sempre enfonsant els que menys tenen i aquells que defensem la redistribució de la riquesa, a qui escolliu? Entre aquells que creuen en la caritat entre desiguals i els que creiem en la solidaritat entre iguals, a qui escolliu?

José Orive Vélez
1er secretari de l’agrupació local del PSC de Canovelles.