viernes, 23 de diciembre de 2011

L'ajuntament de Canovelles aprova uns pressupostos que garantitzen la sostenibilitat dels serveis

Ahir el ple de l'Ajuntament va aprovar els pressupostos del 2012 amb una quantitat de 16.756.485,55 €. Les inversions representen 3.223.289,09€ que es destinaran, entre altres projectes, a la urbanització del sector Z amb la realització d'un pont sota la via del tren al c. Verge del Pilar, la urbanització de la zona de Can Xarlet amb una zona verda de més de 9.000 m2, la realització del POUM i el Pla d'Habitatge, la construcció de l'ascensor de l'Ajuntament i l'obertura de la piscina Thalassa.
La feina de contenció pressupostària realitzada durant els darrers quatre anys, ha permès realitzar un pressupost realista, on s'han contemplat uns ingressos finalistes i no els traspassos de les administracions superiors que encara no estan definits. El pressupost aprovat,  que representa un 9,27 % menys que l'any anterior, s'encamina clarament per la  via de la sostenibilitat dels serveis públics, amb l'objectiu d'enfortir la cohesió social i el manteniment dels serveis púbics de qualitat per a tots els veïns i veïnes de Canovelles.
S'ha establert una política de reducció de costos, negociant els contractes externs, reduint les despeses corrents i suprimint serveis no rendibles com la recollida de cartró comercial porta a porta. El pressupost aprovat aposta per les polítiques socials, tant les de caràcter pal·liatiu d’intervenció directa dels Serveis Socials municipals, com les de caràcter integrador, més global, que es desenvolupen transversalment des de la resta de departaments del nostre Ajuntament i que estan relacionades amb l’educació, l’esport, la cultura, la gent gran, els joves i les dones.
En definitiva, es tracta d’un pressupost que dóna resposta als reptes actuals d’un municipi com el nostre,  que està estructurat per continuar prestant tots els serveis amb la major qualitat possible, que conté en la seva filosofia l’ànim de servei públic posat en situació d’igualtat de condicions per a tothom i que, alhora, conté també els instruments per fer-ho equilibrat i sostenible financerament.