martes, 24 de enero de 2012

CARTA DE JOSÉ ORIVE A LA COMISSIÓ DE SANT ANTONI ABAT DE CANOVELLES.

CARTA DE JOSÉ ORIVE A LA COMISSIÓ DE SANT ANTONI ABAT DE CANOVELLES.



Benvolguts/des,

Ja hem celebrar la diada de Sant Antoni Abat de l’any 2012, el patró de la Comissió Sant Antoni Abat. Una diada molt especial celebrada aquest any amb una mostra excel·lent de carruatges que ens ha fet gaudir a grans i petits. I és especial, perquè celebreu, celebrem, els 50 anys, mig segle, de la Comissió. Que no és poc per a una entitat! Durant tots aquests anys heu tingut un sol objectiu: promoure la cultura i les tradicions catalanes a Canovelles, tot enfortint les xarxes socials i els vincles entre els canovellins i canovellines. Des de totes les vostres seccions heu mantingut la cultura viva i heu reforçat les arrels catalanes: la marxa Canovelles-Montserrat, la celebració de diades com Sant Galderich, la castanyada, l’Aplec o Sant Antoni entre altres i heu participat en les activitats que fa el poble i que fan poble. Recordo la celebració del Mil·lenari, a la qual us veu sumar amb entusiasme i amb propostes engrescadores i, sobretot, amb molta il·lusió. La secció d’estudis ens ha premés gaudir de la Revista Gent de Canovelles i conèixer els secrets i les històries del nostre poble, la Colla de Gitanes ens ha ofert el conèixer les danses tradicionals i fer conèixer el nostre poble arreu de Catalunya, fins i tot, al País Basc, la secció de teatre en ha fet passar moltes bones estones, la secció excursionista ens a ajudat a descobrir Catalunya, els Pastorets, que ja fa 17 anys que ens complauen cada Nadal, en una tradició quasi centenària. Tot això en definitiva és fer poble i fer País.

Tot plegat us converteix en els abanderats de la cultura tradicional i popular catalana a Canovelles. Però la cultura no és estàtica, la cultura és dinàmica, viva i es construeix a mesura que les generacions anem evolucionant i anem sumant les nostres inquietuds. I en aquest cas, us vull donar les gràcies i felicitar, ja que heu sabut, cosa gens fàcil, incorporar la joventut en la dinàmica de l’entitat i ajudar-la a fer realitat els seus projectes: el Lipdub o la secció Barretina Jove així ho corroboren. Però també cal esperonar l’esperit de terra acollidora que tenim i obrir-nos a les noves realitats del poble: participar en les festes populars, col·laborar amb les altres entitats del municipi, obrir-nos a les noves cultures que ens arriben per tal de sumar i enriquir-nos, és un repte que tenim avui dia tots plegats.

Aquest any és especial i estic segur que amb la trajectòria que teniu a les vostres espatlles podreu encarar el futur pròxim amb energia. Us animo a seguir treballant per tal que Canovelles sigui cada cop un poble millor i del qual sentir-nos orgullosos.


En nom meu, de tota la corporació municipal, i del nostre estimat poble Gràcies per la feina feta i moltes Felicitats,


El vostre amic,

José Orive Vélez
Alcalde de Canovelles


Canovelles, 23 de gener de 2012