viernes, 27 de enero de 2012

El ple aprova fer públic el deute de la Generalitat amb el nostre Ajuntament

El Ple celebrat ahir va aprovar ahir la proposta del grup municipal socialista per tal que el govern municipal faci públic el deute del Govern català amb l'Ajuntament i les empreses municipals i organismes, amb els vots favorables del PSC, PxC, ICV-EUiA i PP, i l'abstenció de CIU.

L'alcalde va expressar la necessitat d'un debat sobre el paper i les competències de les administracions públiques: "crec que és un debat necessari i que ha de tenir com a objectiu rendibilitzar els recursos que disposem per tal de ser més eficaços i eficients i ha de finalitzar en una nova llei de finançament local més justa" La Generalitat de Catalunya no ha fet efectiu encara el pagament a l'Ajuntament de Canovelles de subvencions contretes durant l'any 2011 i que afecten al correcte desenvolupament de l'economia municipal. L'Ajuntament de Canovelles ja ha fet front a aquests pagaments, contraient prèstecs i actualment s'estan pagant els interessos sobre efectius que s'haurien d'haver cobrat. A aquest fet, cal afegir la decisió unilateral de rebaixar l'import de subvenció per infant als alumnes de les escoles bressol, diferència que ha hagut d'assumir l'Ajuntament de Canovelles íntegrament durant el període del 2011.

En el ple d'ahir també es va aprovar per unanimitat la proposta del grup municipal socialista en defensa dels centres educatius municipals i del manteniment de la xarxa pública de les escoles bressol. El regidor d'educació, Francesc Sánchez, va manifestar que "si la Generalitat no assumeix els seus compromisos amb l'educació de 0-3 anys en un breu espai de temps serà inviable el sosteniment d'aquest servei públic" afegint que " l'escola bressol és un espai educatiu de qualitat, de trobada, de convivència, de participació, on es generen vincles socials, afavorint la integració i la cohesió social" i que "realitzen una important tasca en benefici de la conciliació familiar".

El ple també va aprovar ahir el plec de clàusules administratives que han de regir el contracte de gestió indirecte de la gestió de les piscines municipals i la convocatòria de licitació amb els vots favorables del PSC, PxC, Ciu i PP i l'abstenció de ICV-EUiA.