viernes, 27 de enero de 2012

El ple de l'Ajuntament reclama l'Escola Els Quatre Vents a la Generalitat de Catalunya


Amb més d'una setantena de persones assistents, els regidors i regidores del consistori van celebrar ahir al vespre el primer ple ordinari de l'any, sota la pancarta Per quan l'escola Els Quatre Vents?

Després d'un llarg procés d'insistència per part de l'Ajuntament al departament d'Ensenyament de la Generalitat, el consistori va aprovar per unanimitat la sol·licitud a la Generalitat de Catalunya d'acceptar sense més dilació el terreny de Ca la Piua, de 5.663,81 m2, per edificar l'escola i incloure en el pressupost del 2012 una partida específica que correspongui a la redacció del projecte i construcció definitiva del centre educatiu. L'ajuntament per la seva banda ha complert amb els compromisos d'urbanització del c. Santa Madrona que han de donar accés i serveis a l'escola; ha realitzat la redacció del projecte del Pla especial urbanístic sobre les condicions d'edificació i ús del terrenys en el sector urbanitzable "Ca la Piua", incorporat en el mateix informe amb el vist i plau del Servei Territorial de Carreteres, per inciativa pròpia, ja que no és competència municipal i ha entregat tots els documents i projectes requerits.

Així mateix, l'Ajuntament va aprovar demanar a la Generalitat que l'escola estigui en funcionament per al curs escolar 2013-2014, atenent que l'autorització per a l'ús provisional dels terrenys on es troben actualment els mòduls prefabricats finalitza el maig de 2013 i no es pot preveure una nova pròrroga degut al desenvolupament urbanístic del sector. "Ens resulta sorprenent que encara a hores d'ara la Generalitat no s'hagi posat en contacte amb l'Ajuntament per assenyalar la data per a la signatura del document d'acceptació de la cessió de terrenys de l'escola", va declarar l'alcalde, José Orive. L'alcalde, conjuntament amb tots els portanveus dels grups municipals del consistori, ha sol.licitat a la consellera d'educació de la Generalitat de Catalunya una reunió, a la qual encara no s'ha rebut resposta