sábado, 11 de febrero de 2012

Tots hem de sentir-nos responsables i col•laborar en el manteniment de la pau social i de l’estat de benestar del nostre poble

El temps actual que estem vivim és una etapa de transformació de paradigmes. Fins ara havíem treballat en una línia on l’administració havia de proveir tots els serveis comuns de la societat, i aquesta delegava a l’Ajuntament, com administració més propera, uns objectius clars en la convivència ciutadana. Des de l’Ajuntament vam seguir aquesta línia i vam destinar recursos com dotar a la Policia Local de personal suficient, del cos especial de la Policia de Proximitat, d’equipaments, d’ordenances municipals i ens n’hem ocupat d’acomplir els objectius de garantir la seguretat i la convivència a Canovelles.

Però aquest paradigma ara està canviant. La actual situació econòmica  ens obliga a replantejar aquesta manera de treballar i cercar una nova línia  on l’administració ja no sigui l’únic garant de la convivència. En els moments de crisi és on cal treballar amb el més preuat que tenim: la nostra capacitat i la nostra voluntat. Ens cal encetar una línia de treball conjunt amb la societat: tots hem de sentir-nos responsables i col·laborar en el manteniment de la pau social i de l’estat de benestar.  Tots els ciutadans i ciutadanes de Canovelles som responsables que a la nostra escala de veïns, al nostre carrer, al nostre barri i, en definitiva, al nostre poble hi hagi una bona convivència. Tots ens hi hem d’implicar personalment per fer del nostre poble un entorn amable on viure.

Des de l’àmbit de la convivència i la seguretat ciutadana ja fa temps que venim treballant en aquesta línia, amb la col·laboració de ciutadans i entitats que desitgen aconseguir aquests objectius. Però hem de plantejar-nos nous objectius  i engegar nous projectes  com: La millora de determinats espais públics amb la participació significativa dels mateixos veïns, mitjançant el foment de noves activitats i usos dels espais. Negociar amb els propietaris i les entitats bancaries per tal de recuperar els habitatges semiabandonats i/o ocupats il·legalment per tal de poder-los llogar a joves i persones amb escassetat de recursos i que es comprometin a participar en la dignificació d’aquests  i del seu entorn. La reforma estètica de la imatge dels nostres comerços per tal d’evitar la sensació de degradació de l’espai. Etc.

Des de la Policia Local, en coordinació amb el cos dels mossos d’esquadra, es continuarà treballant per garantir la seguretat ciutadana i el compliment de la normativa vigent de les ordenances cíviques. La Policia Local continuarà aplicant la normativa que regula el nostre dia a dia amb una tolerància zero. 

Les ordenances de convivència han de continuar representant la línia vermella que, com a veïns, no hem de traspassar si volem gaudir d’un Canovelles que pugui continuar essent identificat com a model d’espai de convivència.

Us convido a afegir-vos a aquest nou i il·lusionant projecte per continuar millorant el nostre poble.

José Orive i Vélez
Alcalde