sábado, 3 de marzo de 2012

CREADA L’ASSOCIACIÓ DE MUNICIPIS PARC TERRITORIAL DEL CIRCUIT

INTERVECIÓ DE JOSÉ ORIVE, President del Consell Comarcal i Alcalde de Canovelles.


Vull manifestar la meva satisfacció perquè, un cop més, des del món local donem exemple (amb aquest acte) d’això que m’heu sentit dir sobre la utilitat de sumar esforços per assolir els objectius plantejats.


En moments de crisis com els que vivim, és imprescindible optimitzar els recursos disponibles per ser més eficients i no perdre capacitat d’impuls. I també necessitem obtenir els millors resultats possibles, per la qual cosa és fonamental que les decisions i actuacions que tirem endavant siguin fruit del consens i la participació.


Per això cal un enfocament integral que permeti  treballar, tots plegats i des de tots els àmbits, en la planificació, definició i concreció de propostes que impulsem les transformacions lògiques que el territori necessita i  que poden donar-li una projecció diferent i  l’impuls que tots desitgem.


Al Consell Comarcal del Valles Oriental  sabem que el Circuit és un gran actiu per el territori, un pol important d’atracció de visitants, amb una important capacitat de projecció i comunicació que s’ha d’aprofitar al màxim per tal que, a més del valor que ja té per ell mateix, aquest equipament pugui esdevenir directament, o a través d’activitats creades al seu voltant, un motor per a l’economia de la nostra comarca durant tot l’any.


Amb aquest objectiu ja fa temps que treballem a l’entorn del Circuit en temes i projectes vinculats (el Pla de Foment Turístic i de promoció econòmica,  l’espai Tribuna Vallès Motor, el projecte Dones Motor de Canvi , etc.


Per això mateix, hem considerat des del primer moment que era important formar part al costat de Montmeló, Granollers i Parets d’aquesta associació.


Comentar també que tinc clar que la responsabilitat d’una administració de caire supramunicipal, com el Consell Comarcal, és la de promoure les millors decisions per a la comarca, en el seu conjunt, i de participar i fer participatius els processos de treball que les desenvolupen.


Pensem que amb formules com la del Parc Territorial del Circuit assolirem una visió més global que ens estalviarà disfuncions en els processos de planificació i desenvolupament territorial.


Així doncs, l’Associació que avui presentem ha de ser un instrument útil per definir criteris, planificar i dur a terme actuacions d’una forma harmònica, eficient i eficaç a l’entorn d’aquest element definitori del nostre territori com és el Circuit.


Una associació que ens ajudarà a establir un sistema de relacions permanents entre tots nosaltres en base als qual espero generin beneficis per a aquests tres municipis i per extensió per a tota la comarca.


Estem convençuts que treballant plegats enfortirem la nostra comarca i cadascun dels seus municipis.


Gracies ,