miércoles, 31 de octubre de 2012

EL PLE DE L’AJUNTAMENT DE CANOVELLES APROVA LES ORDENANCES FISCALS PEL 2013

 El ple extraordinari celebrat el passat dilluns,29 d’octubre a Canovelles  va aprovar  amb els vots a favor  del PSC, l’abstenció de CiU i els vots en contra de PxC, ICV-EuA i PP les ordenances fiscals pel 2013.
L'equip de govern ha estat sensible a la situació actual de crisi econòmica que viuen totes les famílies de Canovelles i ha proposat unes ordenances el més beneficioses possibles per a la ciutadania. En termes generals les ordenances es congelen i es mantenen igual que l'any 2012, així com es amplien  les bonificacions potestatives en les que l'Ajuntament pot pronunciar-se, i s'adequa a la normativa vigent.
 Així doncs es mantenen igual que al 2012   en el cas dels impostos  l'IBI, l'IVTM. l'IIVTNU, la taxa d'activitats mediambientals, el cementiri, la retirada de vehicles, l'expedició de documents, l'aprofitament especial d'empreses explotadores, els serveis i activitats de caràcter administratiu, els serveis especials de vigilància i el subministrament d'aigua - malgrat la pujada per part de l'ATLL.
En alguns casos es manté la mateixa  quantitat  però amb l'increment de l'IPC. (3,1%) Seria el cas dels impostos de  l'ICIO  i  l'IAE,  Escombraries  i en la utilització de les instal·lacions i els preus públics.
Per altra banda,  en el cas de l'impost IIVTNUdestacar  que  s’introdueix la figura del substitut del subjecte tributari pels deutors hipotecaris en el cas que saldin el seu deute amb la dació en pagament. Aquest substitut serà l’entitat bancària creditora. 
I en alguns casos la taxa municipal s'ha hagut d'adequar a les noves realitats, ja que no es perceben subvencions per a la realització del servei, com és el cas de les escoles bressol.la quota serà de 149 euros que continua sen de les mes baixes de la comarca.
BONIFICACIONS:
TAXA PER LLICÈNCIES URBANÍSTIQUES
  • S’estableix. l’exempció de la taxa per atorgament de llicències urbanístiques quan es tracte de les obres que el Departament d’Educació pugui i/o hagi de realitzar als centres educatius del municipi, que seran declarades d’especial interés i/o utilitat municipal.
TAXA PER LA PRESTACIÓ DE SERVEIS I PER LA REALITZACIÓ D'ACTIVITATS DE CARÀCTER ADMINISTRATIU O ECONÒMIC
  • Estaran exempts els processos selectius adreçats a la cobertura interina per substitució de personal amb reserva de lloc de treball que causi baixa per malaltia comuna o accidents; per a la creació d’una bossa de treball; i per activitats temporals d’estiu.
  • Gaudiran d’una bonificació del 100% de la quota tributària
-       Els subjectes passius en situació de desocupació que no perceben cap prestació econòmica o que percebent-la aquesta no sigui superior al salari mínim interprofesional aprovat.

-       Els subjectes passius que acreditin una discapacitat igual o superior al 33%.

  • Gaudiran d’una bonificació del 50% de la quota tributària:
-       Als subjectes passius membres de famílies nombroses de categoria especial.

  • Gaudiran d’una bonificació del 30% de la quota tributària:
-       Als subjectes passius membres de famílies monoparentals i de famílies nombroses de categoria general.

IMPOST SOBRE CONSTRUCCIONS, INSTAL·LACIONS I OBRES
  • Les construccions, instal·lacions o obres que siguin declarades d’especial interès o utilitat municipal per concórrer-hi circumstàncies socials, culturals, històric artístiques o de foment de l’ocupació que ho justifiquin, podran gaudir d’una bonificació en la quota de l’impost en els termes que a continuació s’indiquen:
-       Bonificació del 95 per cent quan es tracti d’obres que concorrin circumstàncies socials, culturals, històric artístiques o de foment de l’ocupació.
-        Bonificació del 90 per cent quan es tracti de construccions, instal·lacions i obres de rehabilitació de façanes.
-        Bonificació del 95 per cent quan es tracti de construccions, instal·lacions i obres que el Departament d’Educació pugui i/o hagi de realitzar en els centres educatius del municipi.
-       Es concedirà una bonificació del 50 per cent de la quota de l’impost a favor de les construccions, instal·lacions i obres referides a habitatge de protecció oficial.
-       Es concedirà una bonificació del 90 per cent de la quota de l’impost a favor de les construccions, instal·lacions i obres que afavoreixen les condicions d’accessibilitat i habilitat dels discapacitats.
TAXA PER PRESTACIÓ DE SERVEIS EN CEMENTIRIS LOCALS, CONDUCCIÓ DE CADÀVERS I ALTRES SERVEIS FÚNEBRES DE CARÀCTER LOCAL
  • En situacions d’escassa capacitat econòmica, les tarifes es reduiran en un 50%.
  • En situacions d’absoluta impossibilitat econòmica par a satisfer les tarifes, es prestaran els serveis gratuïtament, previ informe de Serveis Socials
Taxes per recollida, TRACTAMENT I ELIMINACIÓ d'escombraries i altres residus urbans.
  • Gaudiran d'exempció subjectiva aquells contribuents que acreditin que els ingressos familiars no superen l’import del salari mínim interprofessional.
  • Gaudiran d’una bonificació del 90 per cent de la quota els jubilats i pensionistes que reuneixin els requisits següents:
  1. Que no cobrin pensió o que sigui inferior al salari mínim interprofessional vigent en cada període
  2. Que siguin arrendataris o propietaris d’una sola vivenda
  3. Que no convisquin amb familiars que tinguin ingressos superiors al salari mínim interprofessional vigent en cada període.

  • Gaudiran d’una bonificació del 12 per cent de la quota, en el cas d’habitatges particulars, per a aquells contribuents – persones físiques – que acreditin haver fet ús de les deixalleries un mínim de 10 o més vegades durant l’exercici anterior– essent el mínim 1 vegada al mes -.
IMPOST SOBRE BÉNS IMMOBLES (IBI)
·         Els subjectes passius que d’acord amb la normativa vigent tinguin la condició de titulars de família nombrosa en la data de meritament de l’impost, tindran dret a una bonificació de la quota íntegra del mateix, sempre que l’immoble de què es tracti tingui un valor cadastral entre els límits que s’indiquen i constitueixi l’habitatge habitual de la família.

Valor cadastral
Bonificació
Fins a 50.000,00€
30%
De 50.001,00€ a 75.000,00€
20%
·         Gaudiran d’una bonificació del 50 per cent de la quota íntegra de l'impost els béns immobles en els quals s’hagin instal·lat sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia provinent del sol, sense estar obligats a això per la normativa urbanística o les ordenances municipals.

  • L’Ajuntament exigirà un recàrrec del 50% de la quota líquida de l’impost als immobles d’ús residencial  que es trobin desocupats amb caràcter permanent, si compleixen les condicions que es determinin reglamentàriament.


IMPOST SOBRE L'INCREMENT DE
VALOR DELS TERRENYS DE NATURALESA URBANA
  • Es concedirà una bonificació del 50% per cent de la quota de l’Impost, en les transmissions de terrenys, i en la transmissió o constitució de drets reals de gaudiment limitatiu del domini que afectin a l'habitatge habitual del causant realitzades a títol lucratiu per causa de mort a favor dels seus descendents de primer grau i adoptats, els cònjuges i els seus ascendents de primer grau i adoptants.

  • S’introdueix la figura del substitut del subjecte tributari pels deutors hipotecaris en el cas que saldin el seu deute amb la dació en pagament. Aquest substitut serà l’entitat bancària creditora. 

IMPOST SOBRE VEHICLES DE TRACCIÓ MECÀNICA
  • S’estableix una bonificació del 100 per cent als vehicles històrics El caràcter històric del vehicle s’acreditarà aportant la certificació  de la catalogació com a tal per l’òrgan competent de la Generalitat.

  • S’estableix una bonificació del 100 per cent per als vehicles que tinguin una antiguitat superior a 25 anys.

  • S’estableix una bonificació del 50% de la quota de l’impost a favor dels titulars de vehicles que, per les característiques dels seus motors o per estar considerats com a vehicles eficients energèticament, es considera que produeixen menor impacte ambiental.