sábado, 17 de noviembre de 2012

INTERVENCIÓ DE L’ALCALDE, José Orive, a la presentació de la pel•lícula documental sobre la cooperativa la Kosturica.

Estic molt orgullós de presentar avui aquest documental sobre una empresa de Canovelles que té com a prioritat les persones i el camp. El model d’autogestió, concretat en un model cooperatiu, l’únic exemple al nostre municipi, els fa més especials.
Canovelles ja no disposa d’un col·lectiu de pagesos fort, com havia sigut en altres temps. Ja no disposa de molt territori agrícola o ramader, ja que som un poble petit i la població ha crescut molt. Però encara es mantenen cultius tradicionals, per casa, i una sèrie d’iniciatives emmarcades en el respecte a la natura i a la producció ecològica. Com si fos un espai privilegiat, a l’entorn de Can Marqués es troben La Cleda i els seus deliciosos formatges; Art Cervesers amb una oferta pròpia de cerveses; Can Canyelles i l’engreix ecològic de xais i La Kosturica, pioners en el cultiu i distribució de productes agroecològics.
Iniciatives properes que es complementen i que potencien el consum directe, proper, fent conscient al consumidor que els productes locals són al seu abast, i en el cas de Canovelles, molt a prop.
Des de l’Ajuntament recolzem aquestes iniciatives amb el suport al comerç local, fomentant hàbits de consum responsable. Estem oberts a col·laboracions que propiciïn una societat més justa i solidària, com és el projecte de La Kosturica.

Moltes felicitats per la vostra singladura.

José Orive Vélez
Alcalde de Canovelles