jueves, 24 de enero de 2013

Comença, a Canovelles, un curs pioner de formació agrícola



Una vintena de joves han començat avui, 21 de gener, el curs L’horta, aprenentatge agrícola per a la ocupacionalitat
 
Joves d’entre 16 i 25 anys, desescolaritzats i desocupats de Canovelles, han iniciat avui el curs L’Horta, aprenentatge agrícola per a la ocupacionalitat al Teatre Auditori Can Palots. Per donar la benvinguda als alumnes, han assistit l’alcalde, José Orive, els regidors d’Educació, Esports, Joventut i Serveis socials i diversos tècnics de l’Ajuntament; que han dipositat en els participants tota la seva confiança amb l’esperança que aquest sigui un curs profitós i molt satisfactori per a tots i totes.
 
Des del 21 de gener i fins al 26 de juliol, els alumnes treballaran, de dilluns a divendres (de10 a14 h), temes relacionat amb l’agricultura i la recerca de feina. El curs, totalment gratuït i de 570 hores, atorgarà als participants un certificat avalat per l’Ajuntament de Canovelles,la Fundació Desenvolupament Comunitariila Fundació Creant, amb el suport del Departament de Treball de la
Generalitat de Catalunya i l’Obra Social ‘La Caixa’.
 
A banda d’oferir als alumnes amplis coneixements en agricultura, es treballarà al curs la inserció laboral i les diferents sortides en el camp de la horticultura; les relacions i la comunitat per tal que els alumnes adquireixin diferents eines de negociació; la conversa i els coneixements bàsics de la llengua catalana, així com el treball en equip i en grup mitjançant diverses activitats esportives. L’esport tindrà, doncs, un pes important en el curs i ajudarà als alumnes a valorar la importància del treball en equip, a conèixer els seus límits i les seves possibilitats, així com a desenvolupar diverses estratègies i rols.
 
La part pràctica, també molt important al curs, es treballarà a partir de visites a empreses i cooperatives agrícoles, horts i pagesos de Canovelles i rodalies, així com amb la creació d’un hort a prop de El Local Centre d’Iniciatives Juvenils. Un curs que, segons el professorat, formarà als joves a través de la pràctica, la participació i la pròpia experiència.