martes, 19 de febrero de 2013

Asistencia Alcaldía a la Manifestac​ió




Aquets dissabte l’Alcaldia i regidors/es de l’equip de govern de l’Ajuntament de Canovelles han assistit a la manifestació “ PEL DRET A L’HABITATGE, CONTRA EL GENOCIDI FINANCER “ que va tindre lloc a Barcelona i convocada per la Plataforma d’afectats per l’hipoteca. Es van adherir a la delegació del Vallès Oriental.

L’alcalde de Canovelles, Jose Orive , a declarat:
La nostre assistència a la manifestació esta justificada per que Entenem que davant aquest drama social els alcaldes/ses i els regidors/res hem d’estar al costat dels nostres veïns i veïnes que ho estant passant malament; i perquè considerem que la PLATAFORMA D’AFECTATS PER LA HIPOTECA, es un exemple de compromís, solidaritat, coresponsabilitat i determinació social contra els desnonaments. Entitats com aquesta ens fa ser optimistes davant el present i el futur incert que estem vivim.

Estem al servei d’uns ciutadans que es troben en una situació molt preocupant: a Canovelles més de 2.000 persones a l’atur i moltes d’aquestes persones, gairebé el 30 %, no cobren cap prestació. Hi ha famílies senceres que estan vivint de la paga de jubilació dels avis; veïns als quals els mateixos bancs que reben diners públics per mantenir les seves estructures els estan deixant sense habitatge; màfies que s’aprofiten de l’ocasió per fer negoci, organitzant xarxes per controlar l’ocupació il·legal de pisos; famílies que han de recórrer al banc d’aliments i joves preparats que han de deixar els estudis perquè no disposen de recursos per pagar unes taxes que han pujat el 60%

És injust, es immoral, es inamissible . Els alcaldes/es i els regidors/res son els polítics de proximitat que vivim de primera ma aquesta situació. i hem de procurar pal·liar-ho dins les nostres possibilitats i sense caure en la beneficència. No volem renunciar a garantir la cohesió social i el creixement del nostre poble. Per això necessitem dues coses: poder i recursos. Dos coses que no tenim. Per això exigim als nostres partits polítics i als governs que tenen aquets poder i recursos que actuïn ja.”