sábado, 2 de febrero de 2013

L’Ajuntament de Canovelles aprova uns pressupostos que prioritzen les polítiques socials



Tot i la reducció del pressupost del 2013 respecte a l’any passat, en un 17,27€ menys , l’Ajuntament augmenta la despesa en polítiques socials, cohesió social i foment de l’ocupació en un 11,07% més respecte a l’any anterior, xifra que suposa el 41,19 % de la totalitat del pressupost previst.

Els pressupostos del 2013 es van aprovar amb una quantitat de 13.862.862 €, un 17,27% menys que l’any anterior, i els vots favorables del PSC, l’abstenció de CiU i els vots en contra d’ICV-EUiA, PxC i PP.

L’Ajuntament de Canovelles té una economia sanejada i en aquest exercici no està previs cap concertació d’operacions de crèdit tot i que té previstes fer diferents inversions per aquest any 2013, que representen 1.520.845,94 €. Les inversions es destinaran a la construcció del parc de Can Xarlet, que suposarà el gruix de les inversions amb 592.568,15 €; la realització del POUM, el projecte del pont de Can Xarlet, la urbanització del passatge Congost, la compra de dos cotxes i una moto per la Policia Local, equips informàtics, millores als carrers i la renovació de l’enllumenat públic.

El pressupost, que compleix la llei d’estabilitat pressupostària, contempla cinc grans àrees: polítiques de promoció dels serveis públics de qualitat, que representen 4.603.183,28 €; polítiques socials de caràcter pal·liatiu amb 2.269.511,12 €; polítiques socials de caràcter integrador amb 2.332.852,29 i polítiques de foment de l’ocupació i impuls de l’economia local, que representen 332.071,61 € del pressupost total.

“Es tracta d’un un pressupost realista, que manté l’equilibri pressupostari i dóna resposta a les necessitats individuals i col·lectives dels veïns i les veïnes de Canovelles en aquesta complicada situació econòmica”, va expressar l’alcalde a la sessió plenària, tot afegint que el pressupost aprovat “s’encamina clarament per les polítiques socials, l’impuls de l’economia local i el foment de la convivència al municipi. Tres grans àrees que, tot i la baixada de pressupost, augmenten en un 11,07% respecte a l’any anterior”.

La proposta aprovada és, doncs, una aposta clara per les polítiques socials, tant les de caràcter pal·liatiu d’intervenció directa dels Serveis Socials municipals, com les de caràcter integrador, més globals, que es desenvolupen transversalment des de la resta de departaments de l’Ajuntament i que estan íntimament relacionades amb l’educació, l’esport, la cultura, la gent gran, els joves i les dones. “És, en definitiva, la nostra petita aportació per mantenir, en la mesura del possible, l’Estat del Benestar que tants anys ha costat crear a tots i totes”, va concloure l’alcalde, José Orive.