jueves, 14 de febrero de 2013

S’unifica el transport públic de Granollers, Canovelles, Les Franqueses i la Roca


L’objectiu és aconseguir una major coordinació de la mobilitat urbana i interurbana

El 13 de febrer es va signar el conveni entre el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa; els alcaldes de Granollers, Josep Mayoral; Canovelles, José Orive; les Franqueses del Vallès, Francesc Colomé; i la Roca del Vallès, Rafael Ros; el director general de l'ATM de Barcelona, Josep Anton Grau; i l’empresa Sagalés per a la millora del transport de viatgers per carretera entre aquestes poblacions.

L’acord preveu la prestació conjunta del servei urbà de Granollers amb els serveis interurbans a les Franqueses, Canovelles i la Roca de forma que hi hagi una explotació integrada dels serveis, mantenint l’aportació econòmica que cadascun dels pobles realitza per aquests.

La nova estructura s’anirà implantant de manera progressiva durant els pròxims anys. Així, per al 2013 es manté el servei en quant a línies i horaris però amb la possibilitat de realitzar tràfics urbans amb les línies interurbanes.

L’acord també implica que en els quatre municipis s'apliquin les mateixes condicions de tarifació social per a persones pensionistes i per a estudiants que ja es venien aplicant en els serveis de transport urbà de Granollers.

En els serveis seran d’aplicació els títols del transport del sistema tarifari integrat de l’ATM de Barcelona i també els títols socials per a persones pensionistes i estudiants.