lunes, 23 de septiembre de 2013

Trobada amb Pere Navarro ( 1er. Secretari del PSC ) a Canovelles















El passat 20 de setembre al  Campanar de Canovelles es va celebrar una trobada amb militants i simpatitzants de la comarca amb el nostre 1er secretari Pere Navarro. Una sala plena de gom a gom, amb més de dos-cents companys/es de la comarca i uns cinquanta de la nostra agrupació.

El nostre Alcalde José Orive, com a amfitrió, va obrir l'acte agraint a l'executiva de la Federació que comptés amb el nostre municipi per a dur a terme aquesta trobada i a Pere Navarro per la seva voluntat de trepitjar territori, amb l’objectiu de parlar, dialogar i escoltar cara a cara amb militants i simpatitzants .
José Orive en referència a la recent notícia que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya absol dels delictes de prevaricació a l'exalcalde i alcalde de Parets, Segué i Mingote respectivament va dir "amb aquesta sentència qui realment surt guanyant són els veïns i veïnes de Parets ja que tant Segué com Mingote són uns bons alcaldes " Orive, ha insistit que el PSC només té sentit si és útil i ajuda a que els ciutadans i ciutadanes de Catalunya cada dia siguin una mica més feliços. Orive, convençut d'aquesta utilitat ha manifestat que "per això avui tant la dreta espanyola com la catalana volen fer-nos desaparèixer". També el nostre alcalde va recordar titulars de premsa dels anys 80 els quals deien " l'insòlit A LES ELECCIONS CATALANES. CANOVELLES, EL POBLE MÉS SOCIALISTA DE CATALUNYA (80% VOTAR AL PSC . / De 17 regidors. 15 són socialistes.) I es preguntava, Com va ser possible? Contestant a si mateix que això va ser possible fonamentalment per quatre raons.

1. - Teníem un partit plural però unit en un pla d'actuació , amb una sola veu i un lideratge clar.
2 . - Treballàvem amb intensitat des de la proximitat , els polítics a peu de carrer , formant part del que som , fosos al poble .
3 . - Un projecte que donava resposta a les necessitats dels ciutadans .
4. - Però també amb IL · LUSIÓ. Creem una il · lusió col · lectiva. Arribàvem al COR I L'ÀNIMA de la gent

Orive va afegir "el Partit som tots i la noble tasca de ser útils a la societat és tasca de tots." El nostre alcalde ens va convidar a tots a seguir treballant en la defensa de la pluralitat i la unitat d'acció del partit , des de la proximitat, amb respostes i actuacions concretes i, sobretot , sent capaços de contagiar una il·lusió col·lectiva. Va finalitzar la seva intervenció dient "si tots anem en aquesta línia no aconseguirem de nou titulars que afirmin que Canovelles és el poble més socialista de Catalunya perquè tot Catalunya serà socialista.”

Per la seva banda Pere Navarro en la seva intervenció va destacar diferents temes, entre élls va fer menció a la desafecció política que vivim, “a la dreta ja els va bé la desafecció política, perquè així la política s’allunyi de la ciutadania, i tots siguem iguals, però ho hem de solucionar estant a peu de carrer. El nostre ADN és la política municipal, només puc concebí la política estant al costat de la gent”. Navarro va aclarir que aquesta reivindicació es la posició de partit que sempre ens ha caracteritzat als municipis, però que també “cal anar-nos adaptant a les noves composicions socials”. Ha afegit la importància que ha tingut el PSC en els últims anys com a partit de comprensió amb diferents moviments socials com per exemple els indignats, La plataforma d’afectats per la hipoteca, etc ja que considero bàsic que “els ajuntaments i els polítics estiguem al servei de les persones i donem resposta a tots els grups socials.”

Entre anècdotes, posteriorment Navarro ha fet referència a la situació de crisi econòmica i política que vivim a nivell de la Unió Europea. L’esquerra europea té un problema de discurs, de comunicació i de lideratge, però no podem oblidar que el proper any tenim unes el.leccions europees, que determinaran rotundament el nostre futur, i si nosaltres, els que creiem en la igualtat d’oportunitats, en la justícia social i la redistribució de la riquesa de manera justa, no anem a votar....  podem reviure situacions viscudes arrel del crac del 29, la situació econòmica i la desafecció política van fer sorgir el feixisme i posicions xenòfobes, com ja tenim actualment amb l’aparició del partit PxC, un partit xenòfob i racista a Catalunya.

Com a definició de partit, Navarro ha deixat clara la seva posició federalista i no independentista. Defenso “una relació de Catalunya i Espanya basada en el respecte mutu”, i aquest s’aconsegueix amb la llibertat del dret a decidir, allò que els ciutadans i ciutadanes de Catalunya vulguin per la nostra terra. No entenc el dret a decidir com un procés que exclusivament ens porti a la independència, si és el que els catalans i catalanes volen. Comprenc el dret a decidir, com un procés en llibertat per decidir sobre allò que els catalans i catalanes vulguin...  sobre el model federalista, sobre quina educació volem pels nostres fills, quina sanitat.... etc. Va emfatitzar en obrir-nos a Espanya i Europa per explicar les nostres reivindicacions i el nostre punt de vista.

Navarro ha reivindicat la proposta de partit defensant “les polítiques públiques i la igualtat d’oportunitats”, donant una especial importància a tres grans vessants:

1. Noves polítiques que generin i fomentin noves formes d’ocupació, així com dinamitzar el teixit econòmic i empresarial productiu (les energies renovables, etc...)

2. Nou sistema de politiques fiscals (impost de successions, etc.) basat en una societat més justa, “aquell que més té més ha d’aportar”. Els empresaris i persones amb gran poder adquisitiu, no es poden regir pel mateix sistema fiscal que aquells que es troben sota el llindar de la pobresa.

3. Cobertura de les necessitats bàsiques de totes aquelles famílies en situació de risc social. (Polítiques d’habitatge, serveis socials, Renda Mínima, etc....)

L’evolució de la nostra societat, no pot ser el paradigma de la independència que ningú sap n’hi ha definit... no pot quedar al marge de l’evolució política en temes tant importants... ja que aquests són els que determinaran el futur del nostre país i el dels nostres fills.


Posteriorment es va realitzar una roda de preguntes obertes, on entre somriures i anècdotes Navarro va anar contestant a tots els simpatitzants congregats al Campanar de Canovelles.