jueves, 26 de diciembre de 2013

Continuarem impulsant polítiques per generar ocupació

A través dels Plans d’Ocupació impulsats pel Servei d’Ocupació de Catalunya, s’ha contractat 10 veïns i veïnes del municipi: dos jardiners, dos oficials d’obra, dos peons d’obra, un pintor, dos auxiliars de la llar per al Servei d’Atenció a Domicili i un auxiliar administratiu.

La contractació tindrà una durada de 6 mesos a jornada completa. Les persones que han estat contractades rebran, a més, formació relacionada amb el lloc de feina que ocuparan. Els requisits per poder optar al procés de selecció d’aquesta convocatòria han vingut marcats pel propi Servei d’Ocupació de Catalunya, que marcava que les persones havien d’estar en situació d’atur, havien de tenir prioritàriament 30 anys o més i havien d’haver exhaurit la prestació per desocupació i/o subsidi.  

A banda de les contractacions mitjançant el Pla d’Ocupació, l’Ajuntament es troba actualment en el procés selectiu per a la contractació temporal d’un tècnic mitjà de gestió i administració local i un conserge i, a principis d’any, contractarà també 11 persones més a través del Pla de Barris,.

El Pla de Barris permetrà contractar un dinamitzador cultural del jovent, dos auxiliars de la llar per impulsar l’atenció domiciliaria, un oficial de manteniment, dos peó d’obres i un oficial d’obres per millores d’accessibilitat; dos informadors per la primera acollida i dos dinamitzadors que desenvoluparan un projecte d’intervenció a col·lectius vulnerables. La durada de la contractació serà també de 6 mesos.

21 de les 23 contractacions seran possibles gràcies als Plans d’Ocupació impulsats pel SOC i al Pla de Barris

“Les restriccions en l’accés al mercat de treball són actualment el centre de gravetat de la crisi econòmica i de la precarietat en la que viuen moltes famílies i cal fer tot el que estigui a les nostres mans per eliminar o pal·liar aquestes restriccions, amb polítiques actives contra l’atur”, ha declarat l’alcalde, José Orive.

Els Plans d’Ocupació estan, per tant, adreçats als sectors més perjudicats per la crisi i es duen a terme mitjançant la col·laboració de les diferents administracions i la participació inclusiva del món privat amb projectes d’abast local i comarcal. La formació que s’ofereix a la persona contractada afavoreix, a més, el reciclatge professional i la inserció al món laboral.