martes, 24 de diciembre de 2013

Diversos ajuntaments s’uneixen per impulsar l’economia local

Els alcaldes  i l’alcaldessa dels municipis de Canovelles, l’Ametlla del Vallès, les Franqueses del Vallès, Figaró–Montmany, la Garriga i Tagamanent, han signat un Conveni de col·laboració per a la promoció i desenvolupament de l’economia local.

El món local ha estat i és un dels principals agents en la promoció econòmica del territori, malgrat que el seu paper no hagi estat mai suficientment reconegut ni valorat. Segueix sent l’àmbit de referència idoni per a la prestació de serveis a persones emprenedores i a les empreses, així com de projectes tractors que ajuden al desenvolupament del territori i millorar la qualitat de vida dels seus habitants.

Així han canviat les necessitats dels beneficiaris de les polítiques de promoció econòmica i cal una adaptació i ampliació del catàleg de serveis ofert pels ajuntaments que requereixen una major dimensió i especialització. Un exemple ja ha estat que en el darrer trimestre de 2013 els ajuntaments de la Garriga, les Franqueses i Canovelles han executat un projecte de suport a persones emprenedores que ha tingut un molt bon resultat.

La signatura d’aquest conveni, que es va celebrar el passat 20 de desembre a l'Ajuntament de Canovelles, obre una via per millorar l’eficiència i eficàcia en la gestió de projectes de promoció, especialment en aquells relacionats amb el món de l’emprenedoria, al permetre treballar de manera conjunta en el territori, alhora que facilitarà l’accés a vies de finançament  dels ajuntaments participants.