martes, 28 de enero de 2014

“D’aquí i d’arreu”, la nova exposició fotogràfica de Can Palots

 Divendres, 24 de gener, es va inaugurar la mostra formada per 100 fotografies de veïns i veïnes de Canovelles i un vídeo resum amb totes les imatges de l’exposició “D’aquí i d’arreu”. 

Josep Hospital, autor de la mostra i membre de l’Associació Fotogràfica AFOCA, ha treballat durant el 2013 a la recerca de persones de diferent sexe, edat, condició social, raça i cultura però amb un fet comú: que viuen a Canovelles. La mostra es podrà visitar a la Sala Arimany de Can Palots fins el 28 de febrer

Una mostra de la pluralitat i diversitat que hi ha entre els habitants del municipi. Una pluralitat que va des de procedències conegudes i molt freqüents a Canovelles, com Extremadura i Andalusia, a llocs d’origen més llunyans com Bòsnia i Hercegovina, Ucraïna, Bulgària o la Xina. Cares, mirades i expressions diverses, en color i blanc i negre, que mostren també alguns trets característics de la persona, com ara, el seu ofici, la seva cultura o el seu caràcter. Fotografies que, en definitiva, capten l’essència de cada habitant i els uneix sota un mateix denominador: Canovelles.

L’exposició va ser inaugurada pel primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Francesc Sánchez, i per l’autor de la mostra, Josep Hospital, i va comptar amb la visita d’una seixantena de persones, la majoria de les quals havien estat retrats per l’objectiu de Josep Hospital. 

El regidor va felicitar al fotògraf per la important tasca que ha realitzat representant “la realitat de Canovelles: una població diversa i plural que viu en harmonia”. Josep Hospital va explicar, d’altra banda, que “no ha estat un camí fàcil però que, finalment, gràcies a la bona disposició i col·laboració d’aquest variat col·lectiu, de l’Ajuntament i dels membres del Teatre Auditori Can Palots; avui podeu veure en aquesta exposició les cares, els noms i els llocs d’origen d’alguns habitants d’aquesta població tan diversa”. L’autor va voler destacar també que “la fotografia va acompanyada dels noms, cognoms i llocs de procedència perquè penso que hem d’enterrar entre tots el tòpic de ‘negre’ o ‘moro’ i posar noms i cognoms a les persones que viuen a Canovelles. Tots tenim una identitat i tots som singulars”. 

Més informació: NOTICIA A VOTV