jueves, 9 de enero de 2014

La Campanya de tinença responsable d’animals de companyia conclou amb resultats positius

La Campanya de tinença responsable d’animals de companyia impulsada per l’Ajuntament de Canovelles i amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania, ha tingut una bona acollida per part dels propietaris d’animals.

L’equip d’informadors ha informat, durant els últims dos mesos, a 663 persones sobre la importància de recollir els excrements a la via pública, portar l’animal amb un microxip homologat, registrar-lo, censar-lo, portar-lo lligat i complir la llei específica per a animals potencialment perillosos.

Els dos agents han repartit fulletons informatius i bosses per recollir els excrements entre els propietaris d’animals en una campanya que ha tingut una bona acollida per part de la ciutadania informada, que s’ha compromès a seguir les recomanacions dels informadors.

Per tenir una visió general de la situació a Canovelles, s’ha realitzat una breu enquesta als amos dels animals, on s’ha constatat que, en general, hi ha una bona predisposició a escoltar i millorar l’actitud envers la ciutadania i el medi ambient.

Tot i que la majoria d’enquestats van afirmar que el seu animal portava xip, es van detectar 154 animals que no el tenien (33%). El 70% de les persones no tenien el gos censat -la majoria de les quals per desconeixement, tant de la seva obligatorietat com de la seva gratuïtat- i, com a resultat de la campanya, el cens municipal d’animals de companyia s’ha incrementat en un 65 %. A més, prop del 80% ja disposaven de bosses per recollir excrements –fet que fa pensar que, o bé la presència d’excrements al carrer es produeix a última hora del dia o bé els propietaris porten bosses però no les utilitzen-.

També s’ha observat que amb el canvi d’hora i el fred, s’ha produït un canvi en l’afluència de públic, que treu a passejar l’animal més aviat.

L’Ajuntament es mostra satisfet amb els resultats i preveu continuar amb la campanya i fer un seguiment per assegurar que els propietaris d’animals domèstics del municipi actuen de forma correcta i cívica i segueixen les instruccions dels agents informadors.

A partir d’aquesta campanya informativa, la Policia Local incrementarà la vigilància i la sancions a aquelles persones que no compleixen la normativa.