lunes, 20 de enero de 2014

Recollida selectiva de paper i cartró, vidre i envasos. Cada cosa al seu lloc.

Des de fa anys, l'Ajuntament de Canovelles forma part del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, que es va crear el 2 de juny del 1998 per desenvolupar i portar a terme el "Pla de gestió comarcal dels residus municipals". El Consorci ha encarregat la gestió del servei comarcal de recollida selectiva a l'empresa pública Serveis Ambientals del Vallès Oriental S.A.

Realitzar la recollida selectiva no només és un bé per al medi ambient, a més a més, ens costa menys diners als ciutadans. Penseu que més del 85% de la brossa que generem a casa es pot reciclar. Llençar totes les deixalles al contenidor gris, sense fer la recollida selectiva, és car i penalitza. Per cada tona que  portem a l'abocador, la Generalitat ens multa i això repercuteix al preu de la taxa de les escombraries.

El contenidor GROC per als envasos de plàstic (d'aigua, de llet, de detergent, de iogurts...), els brics (de llet, de vi...), els envasos d'alumini o de llauna (de begudes, de conserves...) Bosses de plàstic, paper d'alumini i safates de poliestirè. Esbandeix el contingut dels envasos abans de dipositar-los en el contenidor. No hi llencis envasos de productes tòxics.
 


 El contenidor BLAU per al paper i el cartró. Plega bé el cartró i si no hi cap, deixa'l al costat del contenidor i procura que no faci nosa. No hi llencis papers bruts (mocadors, tovallons...), paper d'alumini o de fax, papers plastificats, bolquers...  Assegura't que, barrejats amb el paper o el cartró, no hi ha grapes, clips o altres elements metàl·lics.

 

El contenidor VERD per al vidre. Esbandeix el contingut dels envasos abans de dipositar-los al contenidor. No hi llencis bosses de plàstic ni els taps de les ampolles. És preferible utilitzar envasos de vidre retornables que dipositar el vidre al contenidor de recollida selectiva.


Més informació:  Cada cosa al seu contenidor (179 kB)