jueves, 30 de enero de 2014

Trobada dels alcaldes de la C-17 a Ripoll

Fa justament dos mesos es reunia, a Granollers per primera vegada, el grup d’Alcaldes de la C-17 per presentar-se i explicar la seva intenció de treballar conjuntament per posar en valor el patrimoni industrial, territorial i de coneixement de la C-17. Aquest corredor viari i ferroviari que constitueix un dels principals eixos de l’activitat productiva de Catalunya.

Dimecres 29 de gener, a Ripoll, s’ha fet la segona trobada en la qual s’han fixat grups de treball que generaran projectes concrets de cooperació: infraestructures, política industrial, Formació Professional i promoció turística.

Han assistit els alcaldes de Puigcerdà, Ripoll, Olot, Torelló, Manlleu, Vic, La Garriga, Les Franqueses del Vallès, Granollers, Canovelles, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Parets del Vallès, Montmeló i Mollet.

L’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, ha parlat de “la necessitat de desdoblar la C-17 en el darrer tram per guanyar en seguretat, i també del desdoblament de l’eix ferroviari R3.”
Per la seva banda, l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha esmentat que “els Alcaldes de la C-17 centren la seva prioritat en treballar en quatre àmbits d’actuació: infraestructures, política industrial, Formació Professional i promoció econòmica. Uns grups de treball que permetran avançar conjuntament, administracions, empreses i societat civil.” 

Els àmbits d’actuació, liderats pels alcaldes i experts en cada àmbit, són:.
Infraestructures. Aquest grup farà el seguiment i les reivindicacions en relació a les infraestructures al voltant de la C-17. Coordinat per l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i l’alcalde de Torelló, Jaume Vivet. 
Política industrial. Un àmbit des del qual es projectarà el mapa de zones d’activitat econòmica, i la seva utilització posterior. També es detectaran les potencialitats industrials i econòmiques que ofereix la C-17 de nord a sud per tal d’articular-les i ser capaços d’oferir-les en global. Coordinat per l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, i l’alcalde de Parets, Sergi Mingote. 
Formació Professional. Aquest àmbit permetrà fixar l’oferta i les peticions de les empreses, així com els programes de la FP Dual amb empreses de la C-17. Un àmbit que pretén enfortir la capacitat de la gent jove i posar-la en valor. Coordinat per l’alcalde de Vic, Josep M.  Vila d'Abadal, i l’alcalde d’Olot, Josep Maria Coromines. Amb la complicitat de la Universitat de Vic.  
Promoció turística. Coordinarà projectes conjunts que permetin promoure l’activitat turística a l’eix de la C-17, des del Circuit de Catalunya fins el turisme de muntanya. Liderat per l’alcaldessa de La Garriga, Meritxell Budó, i l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira. 

La propera trobada es farà a la primavera a Vic on ja es concretaran els projectes sorgits de cada grup de treball.