viernes, 28 de febrero de 2014

Els directors dels instituts signen un Manifest de rebuig

Els directors i directores han signat un manifest de rebuig a la quota del 25% de llengua castellana a les escoles i demanen que es garanteixi el compliment de la Llei d'Educació Catalana i el Model Lingüístic Català.

L'Ajuntament dóna el seu suport a les directores dels instituts de Canovelles i el regidor d'Educació, Francesc Sánchez, ha declarat que “com a administració local seguirem lluitant per l'educació pública de qualitat emmarcada en el model d’immersió lingüística, amb tots els recursos municipals que estiguin al nostre abast, com és potenciar l'educació inclusiva de qualitat amb beques menjador, beques de material escolar, beques d'ajut universitari o els programes del pla de transició escola-treball o la guia d'activitats educativa per a totes els joves, veïns i ciutadans del municipi”.

Més informació:

Manifest

La Junta de Directores i Directors de Secundària del Vallès Oriental, reunits a l'institut Marta Mata de Montornès del Vallès, centre que porta el nom de qui fou la  que donà la forma i la força del nostre sistema d'immersió lingüística,  posa de manifest el seu rebuig a la Interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que obliga a una quota del 25% de llengua castellana a cinc escoles catalanes, entre d'altres a l'institut Alba del Vallès de Sant Fost de Campsentelles, centre de la nostra comarca.

I així ho exposa en tant que  és:

·        La desfeta del  model d’immersió lingüístic català, amb més  de 30 anys procurant per  la cohesió de la societat catalana.

·        La vulneració de la Llei d’Educació de Catalunya, i la imposició per la via judicial del que no es pot assolir per la via democràtica i parlamentària.

·        La politització de l'educació.

·        La imposició d'un mandat judicial sobre les direccions dels centres, que els deixa en una situació evident d'indefensió.

Per tot això, la Junta de Directores i Directors del Vallès Oriental demana al Departament d'Ensenyament, al Govern de la Generalitat i al Parlament de Catalunya que emprenguin totes les actuacions oportunes per tal de garantir el compliment de la Llei d'Educació de Catalunya i el Model Lingüístic Català, i la integritat de totes les directores i directors de tots els centres d'ensenyament de Catalunya.

A l'institut Marta Mata de Montornès del Vallès, 6 de febrer de 2014.”