jueves, 13 de marzo de 2014

El Concurs Ocellaire reuneix més de 400 participants

El Pavelló de Ca la Tona, va acollir el 9 de març un concurs ocellaire organitzat per la Societat Ocellaire de Canovelles i puntuable, a nivell federatiu, per els participants de la comarca d’Osona.

El concurs, que va durar des de les 9 a les 14 h, va aconseguir agrupar a més de 400 persones de diverses comarques catalanes.

Els ocells participants van fer les seves tradicionals cantades. Primer van cantar els 96 pinsans participants, després els 103 passerells, més tard van concursar 150 verdums i, per últim, van cantar les 70 caderneres. Un cop acabades les cantades, al voltant del migdia, es van pronunciar els noms dels guanyadors de cada ploma.

Cal remarcar que, dels 48 premis que es van atorgar durant el certamen, 14 van anar a parar a membres de la Societat Ocellaire de Canovelles. Un gran resultat tenint en compte la quantitat de societats que es van presentar al concurs.

Durant tota la jornada es va respirar molt bon ambient entre els aficionats que, com cada any, van observar atentament les cantades des de darrera la tanca. Els primers classificats de cada ploma van rebre un pernil i els nou següents classificats, una espatlla de pernil. Els assistents, a més, van degustar durant el matí un petit pica-pica amb pastes i vi moscatell i es van repartir un total de 200 rams d’honor.