viernes, 21 de marzo de 2014

Es crea la Secció Catalana d'Alcaldes per la Pau

El dimarts 11 de març a Granollers es va crear la Secció Catalana de Alcaldes per la Pau (Mayors for Peace), l’organització municipalista més gran del món, que agrupa 5.912 ciutats de 158 països i regions d’arreu del món, que tenen com a objectiu el treball en favor de la pau, el desarmament i especialment l’eliminació de les armes nuclears. 

Es va trobar, a Granollers, uns 50 municipis per participar a la Jornada d'Alcaldes per la Pau de Catalunya, on Canovelles hi va ser present.

La creació de la Secció Catalana d’Alcaldes per la Pau reuneix els 200 municipis catalans que formen part de l’entitat. L’alcalde de Granollers i vicepresident del comitè executiu de Mayors for Peace, Josep Mayoral, ha ressaltat la voluntat de “no crear noves estructures, sinó utilitzar les existents. Així sota l’aixopluc de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i la Federació de Municipis de Catalunya ens constituïm com Alcaldes per la Pau a Catalunya, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el Fons Català de Cooperació.”

Aquesta Secció Catalana d’Alcaldes per la Pau ha de servir per articular el treball en aquest àmbit, coordinar les activitats de la xarxa, promoure el seu coneixement entre la ciutadania i donar veu al municipalisme català per la pau. Aquesta és una mostra clara de la fortalesa i el dinamisme del municipalisme català en l’àmbit de la cultura de pau, la solidaritat i la defensa dels Drets Humans. 

S’ha constituït una comissió mixta que s’encarrega d’articular la xarxa de ciutats per la pau a Catalunya, donar veu al municipalisme català en qüestions relatives al foment de la pau i la convivència, i promoure activitats vinculades a les campanyes d’Alcaldes per la Pau. La comissió està formada, a l’empara de les dues agrupacions de municipis, pels alcaldes o alcaldesses dels següents municipis: Figueres, Gavà, Granollers, La Garriga, Manlleu, Sant Feliu de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Vila-seca. I com a proper objectiu s’han marcat treballar en l’àmbit de la Mediterrània

Al marge de la constitució de la Secció catalana de l'entitat, en el marc de la Jornada d'Alcaldes per la Pau de Catalunya, s’han marcat nous objectius com articular la formació d’Alcaldes per la Pau a la Mediterrània i fomentar la col·laboració i les sinergies amb entitats i institucions que treballen en l’àmbit de la pau i el desarmament.

En aquesta jornada han participat el president de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor; el president de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques, Miquel Buch, la presidenta del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Meritxell Budó, el vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil. La jornada va finalitzar amb una taula rodona al voltant de la temàtica "Entitats, recursos i experiències en el treball per la pau a Catalunya".

Més informació:  Acord secció catalana, alcaldes per la pau (60 kB)