lunes, 24 de marzo de 2014

Èxit d’assistència a la Trobada de Gitanes

Era la quarta vegada que la Comissió Sant Antoni Abat organitzava la Trobada de Gitanes a Canovelles i el resultat no podia ser millor: un pavelló Tagamanent totalment ple i entregat a cadascuna de les actuacions de les colles de Gitanes de Canovelles i les colles convidades de Parets del Vallès, Llinars del Vallès, Martorelles i Cerdanyola del Vallès.

A les 16.30 h van començar les actuacions de les colles infantils, les colles de joves van seguir la trobada i les colles de Gitanes d’adults van acabar tancant la ronda de balls, com cada any.

Una demostració de cultura tradicional catalana, amb aires i melodies cada vegada més moderns, que va delitar a centenars d’assistents durant tota la tarda de diumenge i va fer passar una molt bona estona a tots els ballarins i ballarines.

L’alcalde, José Orive, així com diversos regidors i regidores de l’Ajuntament van assistir a la trobada i van ser els encarregats de lliurar l’obsequi de record a les colles convidades.


Léxic de Gitanes del Vallès. Una colla de mots de ball de plaça

Va completar la Trobada de Gitanes, la presentació del Lèxic de Gitanes del Vallès. Una colla de mots de ball de plaça

El lèxic, que ja va ser presentat a Granollers, s’ha editat en format tríptic i recull el desenvolupament d’una ballada de gitanes, amb els personatges que hi intervenen, la indumentària, els tipus de ball, la música i els passos.
 

La publicació, supervisada pel TERMCAT i amb l’assessorament dels membres de diverses colles de Ball de Gitanes, entre elles la colla de gitanes de la Comissió Sant Antoni Abat de Canovelles, ha estat editada pel Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental.