lunes, 10 de marzo de 2014

La Festa de l'Escola Pública, contra la LOMCE

La Festa de l'Escola Pública de Canovelles va celebrar-se el passat 8 de març, a la plaça de la Joventut, tenyida de reivindicació i amb un contundent missatge de rebel·lia

La trobada educativa més important de l'any va tornar a demostrar que Canovelles és ciutat educadora i que l'escola pública al municipi és “una escola de qualitat gràcies a l'esforç de tots els professionals que la fan possible", va assegurar l'alcalde, José Orive, durant la inauguració de la festa.

L’alcalde va manifestar la seva preocupació per les imposades lleis en educació, així com per la recentment aprovada llei de regim local (ARSAL): "Aquesta festa és un acte clandestí, tenint en compte la llei de règim local, que ha deixat sense competències als ajuntaments en matèria educativa", va afirmar l'alcalde assegurant, però, que "aquest ajuntament continuarà oferint els serveis municipals com ho ha fet sempre i no deixarà que aquesta nova llei repercuteixi en la ciutadania". 

Les matemàtiques i les ciències naturals van ser els fils conductors de la trobada d'enguany, que va comptar amb la lectura del Manifest a càrrec de la directora de l'escola Jacint Verdaguer, que enguany celebra el seu 40è aniversari. "No volem que els nostres alumnes siguin un engranatge més del sistema productiu", així va començar la lectura d’un text clarament a favor de l'escola pública a l'abast de tothom i en contra de la nova llei d'educació, impulsada pel govern central. "No és possible construir una societat socialment avançada sense un sistema educatiu públic de qualitat i democràtic", expressava la directora, insistint en que "hem de frenar la ofensives dels governs contra l'educació pública. Ho fem cada dia i ho continuarem fent". 

El  manifest, consensuat per tota la comunitat educativa, es posicionava, per tant, contra la LOMCE i a favor de l'actual model d'immersió lingüística a Catalunya "pedagògicament sostenible, jurídicament viable i socialment acceptat".

La festa va comptar amb diverses carpes informatives, espais de jocs pels més menuts i actuacions dels alumnes de les escoles i instituts de Canovelles: balls de batuka, dansa, hip-hop, cançons en anglès, etc. A més, els nens i nenes van poder participar en tallers de daus, figures geomètriques, animals i plantes, sudokus i combinacions de colors i matemàtiques, entre d'altres. 

Més informació:   Manifest Festa Escola Pública (57 kB)