viernes, 28 de marzo de 2014

L'Ajuntament implanta la facturació electrònica

L'Ajuntament de Canovelles s'avança un any i ja compleix la Llei d'impuls de la factura electrònica i creació del Registre comptable de factures.

Aquesta llei s’aprova en el marc de les actuacions previstes de la reforma de les administracions públiques i forma part del pla per eradicar la morositat en el sector públic, en el que es contemplen un conjunt de mesures conjunturals i estructurals per reduir la morositat en el pagament dels deutes a proveïdors per part de les administracions. També defineix els punts generals d'entrada de factures electròniques definint el marc legal per FACE - Punt General d'Entrada de Factures Electròniques.

L'Ajuntament de Canovelles ja disposa des del 2009 del registre comptable de factures expedides pels proveïdors. El procediment de tramitació de les factures està regulat en les Bases d'Execució del Pressupost anual, aprovades pel Ple del Consistori.

L'Ajuntament també compta amb el servei de facturació electrònica e.FACT des de l'any 2011, consultable des del web municipal, on consta com es generen les factures, com es lliuren i com es poden consultar. L'ajuntament treballa amb l'entitat certificadora Cat-cert i, des de gener d'enguany, ja ha posat en marxa el registre de la factura electrònica, malgrat que la Llei obligarà a partir del 15 de gener del 2015, avançant-se un any  al compliment de la llei.

Per altra banda, l'Ajuntament de Canovelles compleix amb tots els requisits que marca la RSAL d'estabilitat pressupostària i paga als proveïdors amb un màxim de 30 dies.

La Llei 25/2013, de 27 de desembre d’impuls de la factura electrònica i creació del registre comptable de factures en el Sector Públic es va aprovar al Congrés dels Diputats i es va publicar el 28 de desembre del 2013, en el BOE núm. 311.