jueves, 24 de abril de 2014

L’Aplec suspèn diverses activitats per la pluja

Tot i la pluja, l’Exposició, el Concert a Sant Fèlix, la Cursa de fons, la Demostració de cultura popular i la Trobada de bastoners, es van poder realitzar.

L’exposició 20 anys de la marxa Canovelles-Montserrat, inaugurada el 20 d’abril, va donar el tret de sortida als actes de l’Aplec d’enguany.

La Secció Excursionista de la Comissió Sant Antoni Abat va organitzar una posada en escena diferent i original a El Campanar que portava al visitant per les diferents etapes per les quals passa un caminador de la marxa.

La mostra presentava, en primer lloc, un recull de fotografies dels 20 anys de la marxa, amb anècdotes i moments per recordar de tot tipus, després el visitant havia de passar per un túnel més fosc, amb el soroll dels grills de fons, que simulava el tram de la caminada nocturna. Un cop passat el túnel, van seguir les imatges dels veritables protagonistes de l’exposició, tots aquells que han participat alguna vegada a la marxa al llarg d’aquests 20 anys d’història.

L’exposició mostrava, també, com són els avituallaments i els aliments que donen força als caminadors a llarg del difícil recorregut fins a Montserrat.

Textos d’un dels membres de la Comissió, en Toni Calderon, i un recull de notícies sobre la marxa acaben de completar una exposició que conclou a l’escenari d’El Campanar, amb les muntanyes de Montserrat de fons i els últims esglaons de l’escala que dona per finalitzat l’emblemàtic recorregut.

L’exposició, inaugurada per l’alcalde, José Orive, i la responsable de la Secció Excursionista, Anna Fonoyet, va estar oberta al públic durant els dies 20 i 21 d’abril, dies en que va rebre la visita de molts canovellins i canovellines, la majoria dels quals formen part d’aquests 20 a nys d’història.

Amb un cel gris i amb previsió de pluges, el 21 d’abril van continuar als actes de l’Aplec.

La 24a Cursa de Fons va ser el primer acte del dia, una cursa que va tornar a aplegar un gran nombre de participants: uns 700 corredors d’arreu de Catalunya. Amb un recorregut de 15 km, la cursa combinava trams d’asfalts i camins rurals. El primer atleta en arribar va ser Ivan Límia del Club Atletisme Montornés i la primera atleta va ser Angelica Esparza de La Bolsa del corredor. El primer atleta local en arribar a la meta va ser Jordi Martos i l’atleta femenina local que va acabar primera la cursa va ser Anna Riera.

A més de la cursa de fons, 40 petits corredors van participar a la cursa infantil de fons de 3,5 km, que va tenir lloc just abans de la cursa d’adults. Youssef Essabani va ser el guanyador de la cursa i Inaf Kajtih va ser la primera atleta femenina en arribar.

Els núvols grisos començaven ja a tapar Canovelles després de la cursa i l’Ajuntament va decidir anul·lar la IV Exhibició d’agility amb gossos a càrrec del Club d’Agility Scoobydog, l’arrossada popular, el Parc inflable de Can Duran i el ball de tarda amb el duet Mase más uno. 

La ballada de sardanes i la ballada de la colla Gegantera va continuar endavant i es va realitzar al pavelló Ca la Tona, igual que la Trobada de bastons i el Ball de gitanes, a les 17 hores.

El públic va pujar a les grades del pavelló i va gaudir de la tradicional demostració de cultura popular, que va comptar amb la visita de la colla bastonera de Santa Eulàlia, que van oferir diverses actuacions, juntament amb la colla de bastons i de gitanes de la Comissió Sant Antoni Abat.