miércoles, 2 de abril de 2014

L’Hogar Extremeño celebra la tradicional matança

El Bosc de Ca la Tona va acollir unes 200 persones aquest dissabte, 29 de març, per celebrar la tradicional matança del porc que ofereix l’Hogar Extremeño de Canovelles.

L’Hogar Extremeño va saber recollir dissabte l’essència d’aquesta antiga celebració per gaudir d’un dia de retrobament, d’enyorança i de la cultura tradicional extremenya. 

Tot i el moment complicat pel qual està passat l’entitat, amb el recent tancament del bar i el local de l’Hogar, la celebració va tornar a ser un èxit de participació. L’Hogar Extremeño, que en aquests moments es troba buscant nou local, està més viu que mai i les activitats del calendari segueixen endavant amb la mateixa força i il·lusió de sempre.

L’Hogar Extremeño va encendre el foc a primera hora del matí i ja no el va apagar en tot el matí. A la vora del foc, els assistents van esmorzar migas extremenyes, van degustar unes tapes de carn a la brasa i, per dinar, una bona paella d’arròs campestre.

Els petits, com sempre, van gaudir també d’un matí de jocs a l’aire lliure i els grans van poder fer la tertúlia i el cafè, després de dinar.

Una trobada gastronòmica i cultural, que va comptar amb la presència de l’alcalde de Canovelles, José Orive, i va tornar a posar de relleu les arrels i les tradicions de bona part dels veïns i veïnes de Canovelles.