martes, 1 de abril de 2014

Orive, escollir candidat socialista a l’alcaldia de Canovelles

El passat divendres 28 de març a la seu de l’Agrupació local, es va celebrar l’assemblea extraordinària del Partit dels Socialistes de Catalunya, oberta a militants, simpatitzants i ciutadans de Canovelles, on es va escollir el candidat socialista a l’alcaldia de Canovelles per a les properes Eleccions Municipals del 2015.

Es va presentar una sola candidatura, a proposta de la comissió executiva local i amb el suport de 386 avals de militants, simpatitzants i ciutadans de Canovelles, la de l’actual alcalde de Canovelles José Orive, el qual va ser escollit per unanimitat.

Canovelles, per ser un poble de menys de 20.000 habitants, no era necessària l’entrega d’avals segons el Reglament del PSC sobre l’elecció dels candidats, però la comissió executiva, així com el propi Orive, han volgut que l’elecció del candidat a l’alcaldia fos un procés el més obert i participatiu possible, i visualitzar el suport a l’alcaldable, tant dels militants i simpatitzants com  els veïns que així ho han desitjat.

El secretari d’organització de l’Agrupació, Emilio Cordero, va emfatitzar en la rellevància d’aquest procés el qual “per a l’agrupació local ha estat una experiència apassionant que suposa un pas més en els valors democràtics. Que el nostre candidat a l’alcaldia sigui escollit per la militància i pels veïns, li atorga un valor afegit de legitimitat. Estem convençuts que aquest sistema obert atorga transparència i corresponsabilitat amb la ciutadania i és un bon principi per apropar la política local a la voluntat dels veïns i el poble”.

El primer secretari de l’Agrupació, Francesc Sánchez, va presentar i defensar la candidatura de José Orive explicant que “l’objectiu d’aquesta assemblea, tot i les dificultats que vivim, és garantir allò que és realment important, que els veïns de Canovelles (infants, joves, adults, gent gran) siguin una mica més feliços cada dia”. Va afegir amb entusiasme: “per aquest motiu des de la comissió executiva de l’agrupació i recolzat per 386 avals entre militants, simpatitzants i ciutadans i el 95% de la militància de l’agrupació proposem una persona consensuada, amb empenta, treballadora, exigent... una persona que és un exemple de vitalitat, d’il·lusió, de passió, d’optimisme  intel·ligent, capaç de plantejar, sense pressa però sense pausa, objectius ambiciosos i realistes, que millorin dia a dia el nostre poble i la vida dels canovellins i canovellines. Però per damunt de tot proposem una persona que amb experiència, valor i coratge, que posa tot el seu cor i tota la seva ment en resoldre les dificultats i anhels dels ciutadans i veïns de Canovelles, sense cap dubte, per part de tota la comissió executiva, aquesta persona és José Orive”.

Quan l’assemblea el va haver proclamat candidat a l’alcaldia de Canovelles per a les properes Eleccions Municipals, José Orive, va intervenir comentant primer de tot que “voldria agrair la confiança que heu dipositat en mi, tant el membres de la comissió executiva com els militants i simpatitzants i els ciutadans de Canovelles. També voldria posar en valor, i crec que hem de felicitar-nos tots i totes pel procés que hem culminat avui per a l’elecció del candidat a l’alcaldia.

No ens podem oblidar, va afegir, que estem vivint una de les situacions més difícils, més complicades, més complexes i més injustes per a la gent humil de tota la democràcia. Davant d’aquesta situació estic totalment convençut que a Canovelles, ara com ara, no hi ha cap grup, que no siguem els socialistes, que sigui capaç de seguir avançant. Canovelles se n’ha de sortir sense deixar ningú enrere.

La transformació de Canovelles no pot parar, ha de seguir…. Tenim entre mans el POUM que ens definirà la Canovelles del futur. Tinc una experiència acumulada que vull aportar, tinc idees, tinc il·lusió i sobre tot tinc passió per Canovelles. Sé que per a la meva dona, l’Andrea, i per a les meves filles no és la millor noticia. Mai han volgut que jo fos alcalde, però saben que sóc un home que funciono per passions i sempre m’han respectat i donat suport i aquesta vegada no serà diferent.

Ja tenim el candidat, ara hem de formar l’equip, elaborar el programa…. I ho hem de fer entre tots. Els que som aquí i els que no han pogut venir, hem de sortir al carrer, casa per casa, bar per bar, al carrer… veí per veí… per fer-ho entre tots junts. Hem de construir futur i ho hem de fer sumant, entre tots, és a dir entre tots els canovellins i canovellines, a peu de carrer… com ho hem fet sempre”.

Va continuar incidint en què: “hem d’aprofitar el fort potencial del nostre partit, de la seva gent. Però també el potencial dels canovellins i canovellines acostumats que no els regalin res i a aconseguir-ho tot amb lluita i sacrifici. Hi ha futur i tant que n’hi ha... i n’hi ha perquè som gent que mai ens rendim, perquè hi ha gent, molta gent, que sabem el que volem i com aconseguir-ho... i el que volem és allò que ens fa ser millors persones, la llibertat, la igualtat, la solidaritat...”

Finalment va recordar que “l’estat del benestar que ara es reivindica, el que els partits que diuen estar a la nostra esquerra volen abanderar, és l’estat del benestar que hem creat els socialistes quan hem governat. Per tant estem legitimats per criticar les polítiques de destrucció de l’estat del benestar que entre tots vam construir i evidentment, per liderar la seva recuperació”.

Posteriorment tots els assistents van brindar amb una copa de cava, per continuar construint una Canovelles millor.