martes, 27 de mayo de 2014

Assemblea comarcal d'UGT del Vallès Oriental

Intervenció de JOSÉ ORIVE, a L’Assemblea comarcal d’UGT del Vallès Oriental

Dimarts 27 de maig de 2014 a Can Ribas – Centre de Recursos Agraris de Corró d'Avall (Les Franqueses del Vallès)


Bon dia.

Primer de tot agrair-vos la invitació a participar d’aquesta assemblea.

Ara fa quatre anys un equip nou s’incorporà a UGT del Vallès Oriental, Un equip jove que el lema de la seva assemblea de presentació feia referència a les seves intencions i propòsits. Crec que el lema parlava de que volíeu fer el canvi a la UGT des del Vallès Oriental i des de la meva modesta opinió, crec que heu aconseguit aquest canvi.

Veig un sindicat que participa, que arrisca, implicat amb el territori i amb les persones que hi viuen, que se la juga per la gent del Vallès Oriental. Una organització a la que les persones no li son alienes i això us dona un valor que crec cal destacar. Entenc que voleu lluitar per la gent, per les persones de la nostra comarca. I tinc clar, com a President del Consell Comarcal i com Alcalde de Canovelles, que sempre que hem hagut de treballar conjuntament, us he trobat.

Un  treball que malauradament aquest quatre anys ha estat lluitar contra la situació de crisi econòmica que ens han provocat. Una situació que no l’hem creat cap de nosaltres però de la que –alguns- ens volen fer pagar les conseqüències.

Una situació d’empobriment de la nostra societat que cada dia ens afecta mes i que com alcalde la veig i la pateixo cada dia tant en els carrers de la meva ciutat i com a la resta del Vallès Oriental.

I en aquests moments de desànim generalitzat no vull deixar escapar l’ocasió per a ressaltar com les organitzacions sindicals han estat presents en infinitat d’escenaris al llarg de la història, (moments durs com aquests que ens toca viure), i han estat presents treballant per a la millora de la condició de vida dels treballadors i les treballadores, emprant la concertació com a mètode, fent l’esforç d’adaptar-se (sense renunciar als seus principis), i sent conscients que els interessos dels treballadors i de les treballadores van més enllà de la pròpia empresa, i implicant-se en el desenvolupament del territori.

I estic segur que així continuarà sent per què continuareu treballant en aquest sentit, tot i els atacs que patiu de la dreta reaccionaria del nostre país.

Per la nostra part, des de les institucions, hem treballat i continuarem treballant per fer pinya amb les entitats, els sindicats i la societat per intentar sortir d’aquesta situació d’empobriment generalitzat que viu la nostra societat.

Cal construir un futur millor per a la nostra gent. Per què el Vallès Oriental és la seva gent, les persones i tots som necessaris per afrontar els reptes que tenim per endavant.

Crec que vosaltres heu estat, i continueu sent, una peça clau per avançar cap la sortida de la crisi, una sortida que volem que sigui amb major igualtat social.

A tots vosaltres, als delegats i delegades aquí presents, als membres de l’equip de treball (Mónica Llorente, Juan Antonio Bastante, Vicenç Albiol, Vicenç Barbancho  i a l’Oscar Riu, amb el que ja he tingut l’ocasió de compartir alguns espais de reflexió), vull animar-vos en la feina que teniu per endavant i dir-vos que estarem encantats de treballar activament amb vosaltres per avançar en el benestar de les persones.

Des del Consell Comarcal us volem desitjar molta sort en la vostra tasca per què la vostra sort, serà també la nostra i la dels ciutadans del Vallès Oriental.

Moltes gràcies.

José Orive Vélez
President del Consell Comarcal del Vallès Oriental i 
Alcalde de Canovelles