viernes, 2 de mayo de 2014

Emocions i sentiments a la 20a Marxa Canovelles-Montserrat

Després d’una completa temporada d’entrenaments i amb la il·lusió d’arribar novament a la meta, el passat divendres 25 d’abril, a les 18:30 h, els caminadors i caminadores van trobar-se a la plaça Maria Duran, rememorant el lloc de sortida de les primeres edicions, per iniciar el recorregut de la 20a edició de la Marxa Canovelles-Montserrat.
 
Una marxa plena d’emocions i sentiments que va finalitzar amb èxit gràcies a l’esforç i l’entusiasme dels 102 participants. La caminada nocturna va tornar a enllaçar el municipi de Canovelles amb la basílica de Montserrat, amb una distància de més de seixanta quilòmetres, que els caminadors i caminadores van superar en unes 16 hores.

Com cada any durant la marxa els participants han comptat amb un equip d’avituallament i suport que ha seguit tot l’itinerari per tal de donar servei als esportistes cada dues o tres hores.

A Caldes de Montbui va tenir lloc el sopar i, una vegada fet el difícil tram nocturn, els participants van reposar forces amb un esmorzar a Vacarisses. Un esmorzar que va aportar als caminadors l’energia suficient per encarar l’últim objectiu: els temuts 454 esglaons fins a la basílica de Montserrat, una de les novetats

d’enguany pensada especialment per rememorar també les primeres edicions en què els participants pujaven la interminable escala.

Aproximadament a les 11 del matí de dissabte, els participants van arribar a la basílica i allà, juntament amb un autocar ple de socis de l’entitat, familiars i amics, es va fer l’ofrena del ciri de Canovelles a la Mare de Déu de Montserrat, que romandrà encès fins l’any vinent.

Els caminadors, que van rebre unes espelmes en record als 20 anys de la marxa, van tornar a Canovelles no sense fer-se abans unes fotografies a la plaça de la basílica.