jueves, 29 de mayo de 2014

L’Escola Jacint Verdaguer demana una segona línia de P3

Dimarts 27 de maig, l’AMPA de l’escola Jacint Verdaguer es va manifestar davant del Centre, juntament amb molts pares i mares de l’escola, per demanar al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que torni a obrir la segona línia de P3.

El Departament d’Ensenyament va prendre la decisió de suprimir la segona línia de P3 abans de la campanya de preinscripció a Canovelles. Amb les preinscripcions fetes i donada la supressió de la línia, varies famílies que havien demanat  matricular als seus fills en aquesta escola s’han quedat sense plaça, entre aquestes quatre famílies que volien matricular als germans dels alumnes que ja estan a l’escola.  

Davant aquesta situació, la solució del Departament va ser la següent: separar als germans en escoles diferents o bé portar-los a tots dos a una nova escola de Canovelles. Una solució que, segons paraules de l’alcalde,  José Orive, “és una barbaritat que no té en compte les famílies, als infants, ni els motius pels quals les famílies volen portar als germans a la mateixa escola i els vincles que ja existeixen entre els familiars, els alumnes  i el centre”.

Després que l’alcalde i tota la comunitat educativa manifestés la seva preocupació per les famílies que havien quedat fora i la seva rotunda oposició a acceptar aquesta solució proposada pel Departament, aquest va rectificar i va garantir que les quatre famílies que tenien germans al centre podrien matricular als seus fills petits a la mateixa escola.

Finalment i sense comunicar-ho  a l’Ajuntament, a l’AMPA, o al centre, el Departament  s’ha fet enrere i s’ha posat en contacte directament amb les famílies afectades per informar  que no podran matricular als germans i oferir novament l’oferta inicial.

Una actuació que indigna a tota la comunitat educativa i al propi Ajuntament, que la considera una acció unilateral molt greu i que falta a la lleialtat institucional.

L’Alcalde, José Orive, va manifestar que “malgrat que l’Ajuntament no té competències educatives, el Departament d’Ensenyament,  no pot actuar de manera unilateral ja que els seus alumnes són els nostres fills i els nostres ciutadans”.

Davant aquesta situació i les pressions que fa la inspecció d’Ensenyament al Centre i a les famílies per tal que acceptin la seva oferta inicial, la comunitat educativa de l’escola decideix convocar aquesta concentració i dissenyar un full de ruta de mobilitzacions per exigir al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya no només la matriculació al centre de les famílies que tenen germans, sinó la obertura de la línia tancada de P3.

Els representants de l’AMPA han manifestat:  “Volem una educació de qualitat per els nostres fills i per evitar l’augment de la ràtio, la solució lògica és mantenir les dues línies de P3”, afegint que “el Departament no ha jugat net i ha fet patir innecessàriament a les famílies. S’ha oblidat que l’educació no és només una qüestió de números, sinó de persones, de nens”.

Durant el dia d’ahir, el Departament -a través de l’inspector de zona- es va posar en contacte amb la direcció del Centre per comunicar-li que  finalment les quatre famílies amb germans  tindran plaça al centre.

L’AMPA insisteix que l’actuació més lògica és tornar a obrir la segona línia de P3 i considera que aquest no és només un problema de l’escola Jacint Verdaguer si no de tot el poble. Per aquesta raó, es treballarà per implicar tota la comunitat educativa i la xarxa social de Canovelles .