miércoles, 14 de mayo de 2014

Sessió informativa per adaptar els comerços a la conjuntura actual

Una vintena de comerciants van assistir a la sessió ‘Comerç al dia’, organitzada per Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Canovelles.

La sessió va tenir lloc a la sala polivalent del Teatre Auditori Can Palots, el passat 5 de maig, amb l’objectiu d’ajudar als comerciants del municipi a millorar el seu comerç i adaptar-se a la conjuntura actual.

Eva Elhombre, tècnica de Promoció Econòmica, va iniciar la xerrada amb una breu explicació sobre els fulls de reclamació i la seva obligatorietat, donat que és un dels temes que més interès i dubtes suscita entre els comerciants. Seguidament, Fran Arteaga, professor col·laborador a ESCODI/UAB, soci d’ALPENSTOCK i assessor d’empreses a ACCESS Consulting va iniciar la xerrada parlant de com afrontar l’actual crisi: “El primer que hem de fer és canviar la nostra actitud per una més positiva”, va explicar el professor.

La sessió es va centrar després en explicar als assistents com ha evolucionat el client i quines són les principals tendències, extretes de la major fira del món dedicada a la venda al detall, Retail Big Show. Arteaga va exposar també als assistents les 10 expectatives clau de valor per el client en l’actualitat i va proposar 5 idees clares per a millorar la seva activitat: “Gestionar la informació que guarden a l’ordinador, aprofitar al màxim la tecnologia, establir vincles amb el client més enllà dels tradicionals, col·laborar amb altres comerços del poble per a crear una experiència única de compra i buscar que el client de Canovelles es quedi al municipi i no marxi a compra fora”.

Els comerciants, que van valorar positivament la sessió, van marxar amb una idea clara:“Hem d’actuar, ser curiosos i reunir-nos entre nosaltres per fer més coses junts”.