jueves, 5 de junio de 2014

Canovelles celebra les festes del Rocío, malgrat la intensa pluja

La festa més important de la Casa de Andalucia s’ha celebrat amb èxit aquest cap de setmana, tot i la pluja de dissabte que, únicament, va retardar els actes del programa.

El cant de la Salve va donar el tret de sortida a l’ofrena floral a la Verge, el primer acte del divendres, 30 de maig. Els socis van gaudir després del clàssic Vi d’Honor, així com d’un petit aperitiu a la seu de l’entitat.

L’endemà, 31 de maig, la Verge Blanca Paloma va sortir ja en romeria fins a la parròquia de Fàtima, on el mossèn Manel Amado va celebrar la missa, amb l’acompanyament del Coro Rociero. Tot seguit, l’entitat va iniciar la tradicional romeria fins a Can Duran, on va tenir lloc la resta d’activitats: el dinar de germanor, activitats i jocs de varietats per als més petits, el festival folklòric amb els grups de ball de l’entitat i la romeria infantil al voltant de les carpes, en la qual els més petits van portar a la verge, en un tron dissenyat especialment per a ells.

Els assistents van aguantar la tempesta, que va caure just després de dinar, refugiats sota la vintena de carpes instal·lades a la pista i, ja cap al vespre, van seguir amb el programa. Van resar el sant rosari a la Verge, van gaudir d’una gran batukada a càrrec del grup Batu-ken de l’entitat, així com de la tradicional vetllada rociera, que va acabar d’arrodonir el dissabte de romeria.

Una xocolatada amb xurros va despertar als socis, diumenge 1 de juny, per començar, després, a preparar el tradicional cocido andalús del migdia, l’últim gran àpat de les festes. Una de les novetats de diumenge va ser la improvisada exhibició de salsa dels membres del taller de salsa de la Casa de Andalucía que van contagiar l’alegria i el bon humor a tots els assistents que, molt atents, observaven la típica roda de casino.  

Al voltant de les sis, els socis van portar de tornada a la Verge a la Casa de Andalucia, on els assistents van cantar-li la Salve, tancant així les festes del Rocío fins l’any vinent.

Unes festes que, tot i la pluja intensa de dissabte, van continuar endavant i van tornar a posar de manifest la il·lusió, devoció i alegria que caracteritza els membres de l’entitat.