domingo, 22 de junio de 2014

Els Premis Ma. Lluïsa Prat es consoliden a Canovelles

La Sala de Plens de l’Ajuntament va acollir el 17 de juny, el veredicte dels Premis Ma. Lluïsa Prat en reconeixement a l’esforç i la creativitat de l’alumnat de les escoles i instituts de Canovelles.

L’acte oficial inaugurat per l’alcalde, José Orive, que va comptar amb la presència de membres de la comunitat educativa, alumnes i familiars. “És una satisfacció celebrar aquesta segona edició d’un concurs que es consolida i que, estic segur, tindrà continuïtat en el futur”, va expressar l’alcalde, recordant als assistents l’origen d’aquests premis:“Aquests premis es deuen a la Ma. Lluïsa Prat, una persona i política honrada, vinculada al món educatiu i veïna de Canovelles”, va dir l’alcalde, afegint que “estaria molt satisfeta de la resposta que han tingut les dues edicions del Concurs perquè projectes com aquest transmeten l’esperit creatiu i els valors de la que va ser regidora d’Educació a l’Ajuntament”.

Després de donar les gràcies al públic per assistir a l’acte, especialment a la família de la Ma. Lluïsa Prat, el tècnic d’Educació, Jordi Canal, va pronunciar el nom dels guanyadors del concurs, no sense abans manifestar que “els treballs presentats demostren, un any més, la potencialitat dels alumnes del nostre poble i la qualitat de la feina que, dia a dia, es fa als centres educatius”. En la categoria de treballs de recerca d’alumnes de batxillerat i ESO, el premi al millor treball de recerca dels alumnes de 2n de batxillerat va ser per Marta Capa Sahún, de l’institut Bellulla, pel treball Elaboració de la cervesa i paràmetres que influeixen en la seva fermentació i el premi al millor projecte de recerca de 4t d’ESO va ser per Sergi López Chacón i Laura Lara Carmona, de l’institut Bellulla, pel seu treball conjunt La millor forma d’aprendre és ensenyar.

En la categoria de treballs literaris d’alumnes de 6è de primària, 2n d’ESO i Educació d’Adults, el premi al millor treball de 6è curs va ser per Abdourahmane Balde, de l’escola Els Quatre Vents, per El dia que em van fer un petó i Paula Vinagre Delgado, de l’escola Joan Miró, per Lápiz vs bolígrafo. El premi al millor treball de 2n d’ESO va ser per Sofía Morcillo Segura, de la SI Domus d’Olivet, pel seu treball L’obtenció de la nostra felicitat i, per últim, el premi al millor treball dels alumnes del nivell GES de l’Escola d’Adults de Canovelles va ser per Isabel González Sánchez, pel seu treball Algú observant.

A banda del reconeixement públic, els guanyadors van emportar-se el llibre sobre el Mil·lenari de Canovelles, una rèplica de l’escudella trobada a la Domus d’Olivet i un abonament per a tots els espectacles del Teatre Auditori Can Palots de la propera temporada. Un cop finalitzada l’entrega de premis, els assistents van gaudir d’un pica pica amb coca i cava, que va donar per tancada aquesta segona edició dels premis.

Els treballs dels alumnes guanyadors de la primera edició es poden consultar ja a la Biblioteca Frederica Montseny i, de cara a l’any vinent, per aquestes mateixes dates, quedaran exposats els treballs guanyadors d’aquesta segona edició.