lunes, 16 de junio de 2014

Presentació del Projecte d’urbanització de Can Xarlet

El barri de Can Xarlet de Canovelles serà l'escenari de dues de les obres més importants d’aquesta legislatura al municipi: un nou parc de 9.000 metres quadrats i un nou pont sota la via del tren. L'Ajuntament ja ha aprovat el projecte de licitació de l'obra del parc i les bases que han de regular el projecte del pont. Tot plegat s'ha de finançar amb contribucions urbanístiques i fons municipal. En aquest sentit, el pressupost del nou parc serà de 700.000 euros i el del nou pont de 800.000 euros.

El primer projecte preveu la construcció d'un gran parc a la zona de Can Xarlet amb diferents zones: una verda, una infantil i un espai per a desenvolupar activitats socials i culturals. El parc disposarà també d'un petit equipament social d'uns 60 metres quadrats destinat a associacions i entitats de Canovelles.

El segon projecte preveu construir un nou pont sota la via del tren (que en aquest tram transcorre elevada) que unirà el carrer França amb el carrer Verge del Pilar i el parc de la Pau. "La via del tren divideix el poble en dos, i el nou pont connectarà millor aquesta zona", detalla l’alcalde José Orive, que avança que serà un pont similar al del carrer Sant Jordi, que permetrà unir aquestes dues parts del municipi, i serà transitat tant per cotxes com per vianants.


L'alcalde presentarà als veïns de la zona de Can Xarlet el projecte urbanístic de remodelació de la zona i el del pont de la via fèrria, avui a les 19 hores al Teatre Auditori Can Palots.