martes, 28 de octubre de 2014

Exposició de pintures a l'oli del doctor Arimany

Els quadres de Josep Lluis Arimany vesteixen novament la sala del Teatre Auditori Can Palots que porta el seu nom: la Sala Arimany.

El 24 d'octubre es va inaugurar la mostra de 5 peces de grans dimensions, de temàtica religiosa, que romandran a la sala fins el 28 de desembre. 


Les pintures a l'oli exposades: El Mont Calvari, La pietat de l'Empordà, El Crist del Montseny, la Trobada de Jesucrist amb la seva mare després de la Resurrecció i Maria Magdalena era la primera vegada que veien la llum al públic. "Sóc feliç com a persona i com alcalde perquè inaugurem la mostra d'un dels grans il·lustres del nostre país i del nostre municipi, així com d'una gran persona", va dir l'alcalde, José Orive.

Amb motiu dels 15 anys de la seva mort, l'Ajuntament de Canovelles va proposar a la família d'Arimany exposar algunes de les seves obres a Canovelles. Núria Arimany, filla de l'artista, va mostrar-se durant la inauguració molt emocionada i il·lusionada amb l'exposició: "Vull donar les gràcies a l'Ajuntament per pensar, una vegada més, en el meu pare i donar l'oportunitat al públic de gaudir de la seva obra".  La filla va explicar també els inicis d'Arimany en el món de la pintura: "L'any 1970, el meu pare va guanyar el primer premi de pintura, fet que el va fer creure en el mateix i en la seva faceta com a pintor. Des de llavors, no va parar de pintar".

Pediatra i pintor
Josep Lluís Arimany (1923-1999) va ser pintor i pediatra i va viure a Canovelles des dels anys 70 fins a la seva mort. Arimany va destacar pel tractament que atorgava a la figura humana atesos els seus amplis coneixements d'anatomia.

Dins la seva obra, destaquen El Crist de Montserrat, instal·lat a la basílica de Montserrat, i altres de temàtica religiosa exhibides al Vaticà, així com una extensa obra de retrat.