jueves, 1 de enero de 2015

Coneixes el Centre Obert Casa Nostra?

A qui s’adreça?

El servei s'adreça a nens i nenes de Canovelles en edats compreses entre els 6 i els 12 anys. Es fa especial atenció als nens i nenes considerats en situació de risc social o vulnerabilitat social. Per demanar plaça cal adreçar-se als Serveis Socials de Canovelles.

Objectius

Oferir un espai educatiu a la infància de Canovelles en edats compreses entre els 6 i 12 anys.
Afavorir i potenciar el procés de socialització i adaptació d'aquests nens i nenes.
Afavorir que els nens i nenes en situació de risc social circulin per la xarxa social normalitzada.

La nostra feina es divideix en varies àrees: l’adaptació al medi social (hàbits i normes, conducta, ...), la família, la creativitat artística i el coneixement de l'entorn social i cultural.

Breu descripció

La nostra metodologia és educativa envers els nostres nens i nenes, les nostres eines són els límits educatius, el raonament i la reflexió, l'atenció individualitzada i el vincle afectiu. A partir d'aquests elements es treballa la relació interpersonal, els hàbits de conducta social, hàbits d'higiene personal, l'adaptació als diferents medis en el que l'infant es relaciona (família, escola, activitats extraescolars,...) entre altres coses segons cada individu. 

El Centre Obert programa la acció educativa en blocs permanents durant l'any escolar: assemblea i berenar, higiene personal, seguiment escolar, taller de manualitats, taller de teatre i expressió corporal, joc lliure i dirigit, joc exterior i sortides de cap de setmana. A més a més participa puntualment d'algunes festes de Canovelles com Sant Jordi, Casal d'estiu...i finalment introdueix de forma esporàdica activitats de temàtica variada i que responen als interessos dels infants (Skate-board, Gegants, Diables...).