domingo, 25 de enero de 2015

L'Associació Hàbitats neteja el riu. T'hi apuntes?

L'Associació Hàbitats restaurarà, durant aquest 2015, el tram del riu Congost que transcorre per Canovelles en el marge dret del riu i per Les Franqueses del Vallès i Granollers a riba esquerra. Es preveu que l’inici de les actuacions sobre el terreny sigui durant el mes de febrer.

Conjuntament amb l’empresa de bioenginyeria Aprèn Serveis Ambientals, s'han concretat les actuacions a executar en l’espai. L’actuació amb més rellevància ecològica serà el tractament dels ailants que han començat a ocupar la llera del riu Congost fruit de la dispersió dels exemplars del camí fluvial. També es tractaran altres espècies exòtiques com el gineri o la canya americana.

D’altra banda es plantaran nuclis de vegetació autòctona seguint l’estructura de bosc de ribera que es crea de forma natural. Es plantaran espècies tant arbustives com arbòries de port petit. Una curiositat de l’espai és la presència de petits freixes que han crescut deforma natural, els quals es tutoritzaran per tal de maximitzar la seva supervivència.

El projecte també incidirà amb força sobre la presència de deixalles. Tot i que la tendència general és la reducció de les deixalles en els espais fluvials, aquest tram del riu Congost segueix patint aquest impacte. 

Durant tot el projecte es realitzaran diverses activitats obertes a la població a les que convidem als veïns i veïnes a participar-hi.