domingo, 18 de enero de 2015

Policia de Proximitat

La filosofia de la Policia Local de Canovelles és estar a prop del ciutadà. Aquesta filosofia ha estat possible gràcies a les dimensions reduïdes del nostre municipi i a la voluntat de donar un servei de seguretat que respongui a les necessitats i preocupacions dels ciutadans de Canovelles. 

En aquesta línia, la Policia Local ha anat augmentant progressivament el seu cos policial per tal d'atendre els serveis bàsics que marca la llei: tasques administratives, judicials, de trànsit; i els serveis d'urgències amb la celeritat i qualitat que en són pròpies del nostre cos.

La Policia Local de Canovelles compleix les seves funcions bàsiques de seguretat ciutadana de forma eficient, però es vol anar més enllà i enfortir els llaços de confiança amb la ciutadania.

És aquesta la raó principal de crear una unitat específica de Policia de Proximitat: establir i enfortir llaços de confiança que permetin augmentar la sensació de seguretat a Canovelles.

La Unitat de Proximitat està formada per tres agents: una dona i dos homes, els quals resten alliberats de les tasques genèriques dels serveis bàsics i d'urgència, i es dediquen principalment a les funcions concretes de proximitat.

La Policia de Proximitat dóna satisfacció de forma proactiva a la ciutadania, convertint-se en l'agent de confiança del ciutadà. Els agents treballen en un horari flexible i adaptable a les diferents problemàtiques amb les que es troben. 

Els agents de la Policia de Proximitat responen i atenen de forma integral i continuada al ciutadà en un afer concret, responsabilitzant-se des del seu inici fins la seva resolució. Entre les seves tasques estar el fomentar la proximitat entre el ciutadà i l'agent policial, donar un tracte més humà, facilitar una via mediadora i social de resolució de problemes. Són els agents que ajuden a vetllar per la bona convivència entre els veïns, entre la ciutadania, per tal d'aconseguir la Canovelles amable que desitgem.