viernes, 13 de marzo de 2015

El Dia Internacional de la Dona arriba ple d’activitats

Un any més, els equipaments municipals de Canovelles se sumen per commemorar, amb un ampli ventall d'activitats, el Dia Internacional de la Dona.

L’acte institucional va tenir lloc el dissabte 7 de març, a les 12 hores. Més d'una trentena de persones es van trobar a la biblioteca per reivindicar, un any més, els drets de les dones amb la tradicional lectura del manifest a càrrec de la regidora de Dona i Polítiques d’Igualtat, Sílvia Hernández, i la inauguració de l’exposició organitzada per la Biblioteca.

Com veieu el futur? o Què compartiu? són algunes de les preguntes que van respondre les dones protagonistes de la mostra d’enguany: Àvia, mare i filla. Una exposició entranyable dividida en diversos plafons, amb fotografies i text, que una vegada més fa protagonistes a les dones de Canovelles. Generacions d’àvies, mares i filles -molt conegudes al poble- que, amb visions i punts de vista molt diversos, han posat en comú temes de la vida quotidiana amb l’objectiu de mostrar al públic la vida i trajectòria de diferents perfils de dones del municipi.  

Després que la directora de la biblioteca, Sylvia Sanz, inaugurés aquesta mostra, confessant que “ens hem divertit moltíssim organitzant l’exposició amb totes les dones que han participat” i donant les gràcies a totes per la seva bona predisposició, l’alcalde, José Orive, ha dirigit unes paraules als assistents: “any rere any, Canovelles celebra el Dia Internacional de la Dona amb una idea clara: posar en valor les dones del municipi i fer-les protagonistes d’una diada tan important com aquesta”. És el cas de l’exposició de la Biblioteca i també de la imatge del cartell d’aquest any que té la imatge d’una de les dones més significatives al municipi: la Frederica Montseny i Mañé que dóna nom a la nostra Biblioteca. “Vaig tenir la sort de conèixer personalment a la Frederica Montseny”, va explicar l’alcalde, afegint que va ser política, escriptora, líder anarquista i primera ministra dona de l’Europa Occidental. L’acte oficial va acabar amb un deliciós concert de petit format a càrrec de tres alumnes de música de flauta. 

Dijous 5 també va tenir lloc a Canovelles la sessió de cinema de dones amb la pel·lícula Philomena d’Stephen Frears, organitzada conjuntament per la Biblioteca i l’Oficina de Català i, dissabte 7, van celebrar-se les activitats del Consell de JovenTUT. El passi d’un documental sobre les dones al món de la música amb debat posterior, la lectura del manifest a càrrec de Antiprincelania (Associació en contra del consumisme i l’abús de l’estereotip femení) i la tradicional Marxa Clitoriana, des de la plaça de la Joventut fins a El Campanar, on finalment va celebrar-se el concert del Dia Internacional de la Dona, amb diversos grups mixtes de pobles d’arreu de la comarca.

El Centre Cultural també s’hi va sumar amb el tradicional Berena a la salut de la dona, el 6 de març i el taller de risoteràpia Regala somriures, obert a tothom i totalment gratuït. El 9 de març, a més, va inaugurar una mostra entorn a aquesta commemoració: Petits personatges d'Ingrid Rivera. Una divertida i original mostra de fofutxes, creada per una usuària del Centre Cultural, que va agradar molt al públic i que es mantindrà fins el 27 de març a la sala d’exposicions.

Més informació:
http://votv.xiptv.cat/canovelles/capitol/la-marxa-clitoriana-torna-a-recorrer-el-centre-de-canovelles