jueves, 5 de marzo de 2015

L'Oficina de Català de Canovelles celebra 20 anys

Ara fa 20 anys, el 18 de febrer de 1995, l'Ajuntament de Canovelles va signar un conveni per incorporar-se al Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

Per celebrar-ho, l'Oficina de Català de Canovelles, ha organitzat diverses activitats entre les quals destaca l'acte oficial d’aniversari que es celebrarà el proper 13 de març.

A les 18 hores, la Colla de Diables oferirà una actuació de ball i foc a la plaça Margarida Xirgu. Seguidament, els assistents gaudiran d'un berenar popular al vestíbul del Teatre Auditori Can Palots per, a les 19:30 hores, entrar a la sala del Teatre Auditori a gaudir de la conferència de Genís Sinca.

 El periodista i escriptor parlarà de la seva obra Petita història de Paco Candel en una xerrada gratuïta i oberta a tothom que duu per títol La Providència es diu Paco. Sinca, que s'ha dedicat al periodisme d'investigació, ha escrit una sèrie de biografies inèdites de personatges catalans del món de la política i la cultura, publicades a La Vanguardia i a El País, sota el títol d'Històries de fa poc. És gràcies a la seva capacitat per comunicar i acostar la figura dels personatges que Sinca ha rebut diversos reconeixements, entre els quals destaca el guardó de la Reial Acadèmica de Medicina de Catalunya pel treball Aquells homes amb barba, biografia del farmacèutic manresà Josep Esteve i Seguí, fundador dels laboratoris Esteve.

Assistiran a la celebració la presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, Ester Franquesa, l’Alcalde de Canovelles, José Orive, i el regidor d'Educació, Francesc Sánchez.

EXPOSICIÓ DEL VxL

També amb motiu de la celebració, de l'1 al 25 de març, podrem veure l'exposició 10 anys de Voluntariat per a la Llengua (VxL) a la Biblioteca Frederica Montseny.

Una mostra que celebra els 10 anys del programa i exposa, en diverses fotografies, moltes de les parelles que han format part del programa arreu de Catalunya, entre les quals n'hi ha alguna de Canovelles.