miércoles, 4 de marzo de 2015

Representants de la Xarxa C17 demanen una visió integral de la R3 al Ministeri de Foment

El passat dimecres 25 de febrer, una representació de la Xarxa C17 formada pels alcaldes de Granollers, Josep Mayoral, de Vic, Josep M. Vila d'Abadal, de Ripoll, Jordi Munell, de Puigcerdà, Albert Piñeira, i de Mollet del Vallès, Josep Monràs, s’han reunit amb el secretari general d’Infraestructuras del Ministerio de Fomento, Manuel Niño González.

La principal conclusió de la trobada és un estudi d’impacte ambiental entre Montcada i Reixac i Vic que farà el Ministerio de Fomento en tres trams diferenciats: Montcada-Parets, Parets-La Garriga i La Garriga-Vic. Es farà el projecte executiu del desdoblament, en primer terme, de Parets a La Garriga (14,7 Km) i posteriorment de Balenyà a Vic (10,8 Km).

El calendari d’execució, a partir d’ara, és el següent: aquest any es redacta el projecte, durant el 2016 es podrien licitar les obres i iniciar els primers trams.

Durant la trobada els alcaldes de la Xarxa C17 han agraït aquest primer pas, perquè aquest desdoblament implicarà una millora de la freqüència de pas (circularà un tren cada 15 minuts, el que representa 4 combois l’hora, davant dels 2 que passen actualment). Els alcaldes de la Xarxa C17 demanen “una visió integral de tot el projecte, a través de l’estudi ambiental”. A més, consideren que “és imprescindible que es compleixin els terminis acordats entre la Generalitat i el Ministeri”.

D’altra banda, el Ministerio, s’ha compromès, també, estudiar la funcionalitat del tram Vic-Ripoll per tal d’avaluar la possibilitat d’un desdoblament d’aquest tram. Els alcaldes de la Xarxa C17 han ofert un document fet per l’AMTU (Agrupació de Municipis amb Transport Urbà) que proposa petites actuacions que possibiliten creuament de combois, així s’estudia el temps d'espera de les estacions per poder millorar més la freqüència. En aquest sentit, el Ministerio s’ha compromès a estudiar-ho, alhora, es treballa en analitzar la millora del tram Ripoll-Puigcerdà.

La Xarxa C17 està formada per 28 municipis: Mollet del Vallès, Montmeló, Parets del Vallès, Lliçà de Vall, Lliçà d'Amunt, Canovelles, Granollers, Les Franqueses del Vallès, La Garriga, Vic, Manlleu, Torelló, Olot, Ripoll i Puigcerdà, Aiguafreda, Balenyà, Centelles, Figaró-Montmany, Gurb, l'Ametlla del Vallès, Les Masies de Voltregà, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Martí de Centelles, Sant Pere de Torelló, Sant Eulàlia de Riuprimer, Tagamanent i Tona. 


Més informaciówww.xarxac17.cat