domingo, 15 de marzo de 2015

Valeria Parra, campiona de Catalunya i Espanya en natació sincronitzada

Amb només 9 anys, Valeria Parra Telegina, veïna de Canovelles i membre del Club Natació Granollers, s’ha proclamat campiona d’Espanya de natació sincronitzada, juntament amb les seves 11 companyes d’equip, en la categoria aleví i pel que fa a la competició de combos. 

El campionat va tenir lloc a la piscina d’Elx (Alacant) el passat cap de setmana, 7 i 8 de març, amb un total de 17 grups participants de tot el país, 7 dels quals eren equips catalans. Dues setmanes abans, dissabte 21 de febrer, l’equip aleví de Valeria Parra ja havia aconseguir l’or en el Campionat de Catalunya de rutines combinades per categories, a Vilafranca del Penedès. 

La campiona d’Espanya i Catalunya va començar a nedar amb només 6 anys a les piscines de Granollers i avui està federada a nivell català i espanyol per competir en el més alt nivell de natació sincronitzada. “Des de ben petita li ha agradat nedar. És una nena amb una capacitat d’esforç altíssima que aconseguirà tot el que es proposi”, ha assegurat el pare de Valeria, Tomás Parra. La nedadora, sempre recolzada per la seva família, aconsegueix combinar perfectament els seus entrenaments diaris amb l’escola: “Entrena quatre hores diàries, de dilluns a dissabte, menys els dimecres que és el seu dia de descans”, explica el seu pare, afegint que “de moment no estem preocupats pel seu rendiment escolar perquè treu molt bones notes i és molt estudiosa”.  

La competitivitat és també una de les facetes més característiques de Valeria, que s’ha mostrat molt contenta amb aquestes medalles: “L’esforç i la constància que ha demostrat en aquests anys han valgut la pena”, diu el seu pare que assegura que a la Valeria “encara li queda molt camí per recórrer en el món de la natació sincronitzada”. I és que aquesta no és la primera vegada que la campiona d’Espanya s’enfronta en un campionat d’aquest nivell. Anteriorment, ja va ser subcampiona de Catalunya amb el seu equip de la categoria de nivell 1 i va quedar en tercera posició en la categoria de pre-competició. Aquest, però, ha estat el seu primer any de competició a nivell nacional.