domingo, 5 de abril de 2015

Sessió plenària a l'Ajuntament

La Sala de Plens M. Lluïsa Prat de l'Ajuntament de Canovelles va acollir, dijous 26 de març a les 20:15 hores, la sessió ordinària del ple de l'Ajuntament, amb els següents punts de l'ordre del dia i les votacions següents:

1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior celebrada el dia 29 de gener de 2015.

2. Donar compte de les Resolucions de l’Alcaldia núms. 110 i 133 de l’any 2015,  en matèria de personal.

3. Dictamen sobre l’aprovació de la concessió d’una Menció Honorífica de Primera Classe a l’agent de la Policia Local Eduardo Tarin Martínez. Votacions: aprovat amb els vots a favor del PSC, PP i CiU i les abstencions de ICV-EUiA i PxC.

4. Dictamen sobre la ratificació de l’aprovació inicial de la modificació dels Estatuts del Consorci Teledigital Granollers. Votacions: aprovat amb els vots a favor del PSC, ICV-EUiA i CiU, el vot en contra de PxC i l’abstenció del PP.

5. Dictamen sobre l’aprovació inicial de la modificació dels Estatuts del Consorci Localret. Votacions: aprovat amb els vots a favor del PSC, ICV-EUiA, PP i CiU i el vot en contra de PxC.

6. Dictamen sobre l’informe favorable de les tarifes del servei de taxi per a l’exercici de 2015. Votacions: aprovat amb els vots a favor del PSC, ICV-EUiA, PP i CiU i l’abstenció de PxC.

7. Dictamen sobre l’aprovació de l’actualització de l’Inventari municipal de béns de la Corporació municipal, referit a 31 de desembre de 2014. Votacions: aprovat amb els vots a favor del PSC, ICV-EUiA, PP i CiU i l’abstenció de PxC.

8. Aprovació de la publicació corresponent i donar compte de l’informe de Tresoreria i Intervenció, del 4t. trimestre de 2014, sobre mesures de lluita contra la morositat en les operacions comercials. Votacions: unanimitat a favor.

9. Aprovació de la publicació corresponent i donar compte de l’informe trimestral de Tresoreria i Intervenció corresponent al 4t. trimestre de 2014, en relació al Període Mig de Pagament (PMP) donant compliment a l’Ordre per la qual es desenvolupen les obligacions de subministrament de informació prevista a la LOEPSF, i al Reial Decret 635/2014, de 25 de juliol. Votacions: unanimitat a favor.

10. Donar compte de l’informe de la Intervenció, corresponent al 4t. trimestre de 2014, enviat al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, donant compliment a l’Ordre per la qual es desenvolupen les obligacions de subministrament d’informació prevista a la LOEPSF (execució trimestral).

11. Dictamen sobre l’aprovació del Compte de gestió recaptatòria anual i el Compte de gestió recaptatòria de multes de circulació, corresponents a l’exercici de 2014, elaborats per l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona. Votacions: aprovat amb els vots a favor del PSC i CiU, el vot en contra de PxC i les abstencions de PP i ICV-EUiA.

12. Dictamen sobre l’aprovació inicial de l’expedient de modificació dels crèdits del Pressupost vigent número 03/2015. Votacions: aprovat amb els vots a favor del PSC i les abstencions de PP, ICV-EUiA, CiU i PxC.

13. Dictamen sobre l’adhesió al Servei de distribució i mediació de l’assegurança general i al servei d’assegurança de  la pòlissa de Responsabilitat Civil i Patrimonial dels ens locals adherits a la Central de Compres de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques. Votacions: aprovat amb els vots a favor del PSC, PP, CiU i PxC i l’abstenció d’ICV-EUiA.

14. Proposta del grup municipal PxC, per donar preferència als aturats com a membres de les meses electorals. Votacions: denegada amb els vots a favor del PP, CiU i PxC i els vots en contra del PSC i ICV-EUiA.

15. Proposta del grup municipal PP, sobre les publicacions en el butlletí municipal Avui Canovelles. Votacions: denegada amb els vots a favor del PP, ICV-EUiA, CiU i PxC i el vot en contra del PSC.

16. Dictamen sobre l’adhesió al Manifest Institucional: 8 de març de 2015 - Dia Internacional de les Dones. Votacions: unanimitat a favor.

17. Dictamen de suport a la concessió de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, a la Fundació Privada Vallès Oriental. Votacions: unanimitat a favor.

18. Dictamen sobre l’aprovació del contingut i la signatura del conveni per a cooperació supramunicipal de l’Ajuntament de Canovelles, els ajuntaments de la comarca, i el Consell Comarcal del Vallès Oriental, per a l’establiment de mecanismes de cooperació i de treball en xarxa. Votacions: aprovat amb els vots a favor del PSC, PP, CiU i PxC i l’abstenció d’ICV-EUiA.

19. Proposta del grup municipal ICV-EUiA, sobre 8 de març de 2015 - Dia de les Dones. Votacions: aprovat amb els vots a favor del PSC, PP, CiU i ICV-EUiA i el vot en contra de PxC.

20. Proposta del grup municipal ICV-EUiA, contra el currículum de l’assignatura de religió a primària i a secundària. Votacions: aprovada amb els vots a favor del PSC, ICV-EUiA i CiU.

21. Proposta del grup municipal ICV-EUiA, de suport als estudiants vaguistes Daniel Ayyash i Ismael Benito. Votacions: denegada amb els vots a favor d’ICV-EUiA, el vot en contra del PSC i les abstencions de PP, CiU i PxC.

22. Proposta del grup municipal Socialista, en relació a la gestió i atorgament de les beques de menjador a Catalunya. Votacions: unanimitat a favor.

23. Proposta dels grups municipals Socialista, PP, CiU, ICV-EUiA, i PxC, de suport a la Iniciativa Legislativa Popular que presenten l'Observatori DESC, les Plataformes d'Afectats per la Hipoteca de Catalunya i l'Aliança contra la Pobresa Energètica de Mesures Urgents per fer front a l'emergència Habitacional i a la Pobresa Energètica, a petició de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Canovelles. Votacions: unanimitat a favor.

24. Dictamen sobre la ratificació del Decret de l’Alcaldia núm. 157, de data 19 de febrer de 2015, sobre l’aprovació de l’adhesió de l’Ajuntament de Canovelles, al projecte que sol·licita el Consell Comarcal del Vallès Oriental a la Diputació de Barcelona, en el marc de la convocatòria de subvencions del programa Ocupació a la indústria local. Votacions: unanimitat a favor.

25. Dictamen sobre l’aprovació del contingut i signatura del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i el Consell Comarcal del Vallès Oriental, per a l’elaboració, la concertació, l’execució i el finançament de polítiques públiques de turisme al Vallès Oriental 2015/2017, i del Pla d’acció de Turisme 2015. Votacions: unanimitat a favor.

26. Dictamen sobre la verificació del Text Refós de la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Municipal de Canovelles. Nova delimitació de l’Àrea d’Actuació núm. 10 del sòl urbà no consolidat (Can Espargaró). Votacions: aprovat amb els vots a favor del PSC i CiU i les abstencions del PP, ICV-EUiA i PxC.

27. Dictamen sobre la sol·licitud d’informe a la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona, per a la modificació puntual del PGO del Sector de Ca la Piua. Votacions: aprovat amb els vots a favor del PSC i CiU, el vot en contra de PxC i les abstencions del PP i ICV-EUiA.

28. Dictamen sobre l’aprovació del contingut i la signatura del conveni per a la prestació d’assistència  tècnica en matèria de medi ambient per part del Consell Comarcal del Vallès Oriental a l’Ajuntament de Canovelles. Votacions: aprovat amb els vots a favor del PSC, PP, CiU i PxC i l’abstenció d’ICV-EUiA.

29. Dictamen sobre la renovació de l’adhesió a la segona pròrroga de l’Acord marc de subministrament d’energia elèctrica amb destinació a les entitats locals de Catalunya, aprovat pel Consorci Català pel Desenvolupament Local. Votacions: aprovat amb els vots a favor del PSC, PP, CiU i PxC i l’abstenció d’ICV-EUiA.

30. Dictamen sobre l’aprovació de la modificació del contracte administratiu del servei de neteja ordinària de diversos edificis i dependències municipals de Canovelles, signat entre l’Ajuntament de Canovelles i Gran Calidad Contrastada, SL (GCC Serveis). Votacions: aprovat amb els vots a favor del PSC i ICV-EUiA i les abstencions del PP, CiU i PxC.

31. Dictamen sobre l’aprovació de la revisió definitiva de preus per a l’any 2013 del contracte adjudicat a l’empresa URBASER SA, per al servei de neteja viària i recollida de residus municipals de Canovelles. Votacions: aprovat amb els vots a favor del PSC i CiU, els vots en contra del PP i ICV-EUiA i l’abstenció de PxC.

32. Dictamen sobre l’aprovació de l’actualització definitiva de preus per a l’any 2013 de la pròrroga del contracte adjudicat a l’empresa URBASER SA, per al servei de neteja viària i recollida, tractament i eliminació de residus municipals de Canovelles. Votacions: aprovat amb els vots a favor del PSC i CiU, els vots en contra del PP i ICV-EUiA i l’abstenció de PxC.

33. Dictamen sobre la modificació del contracte administratiu signat entre l’Ajuntament de Canovelles i URBASER, SA, per al servei de neteja viària i recollida de residus municipals Canovelles. Votacions: aprovat amb els vots a favor del PSC i CiU i els vots en contra del PP, ICV-EUiA i PxC. 

34. Proposta del grup municipal PxC, per impulsar una ordenança que protegeixi el comerç tradicional. Votacions: denegada amb els vots a favor de PxC, els vots en contra del PSC, PP i ICV-EUiA i l’abstenció de CiU.