viernes, 19 de junio de 2015

Reconeixement a 10 alumnes a la tercera edició dels Premis M. Lluïsa Prat

La Sala de Plens de l’Ajuntament va acollir, dimarts 16 de juny, el veredicte de la tercera edició dels Premis Maria Lluïsa Prat en reconeixement a l’esforç i la creativitat de l’alumnat de les escoles i instituts de Canovelles. Va ser un acte oficial inaugurat per l’alcalde, José Orive, i el regidor d’Educació, Francesc Sánchez, que va comptar amb la presència de diversos membres de la comunitat educativa, alumnes i familiars dels participants.

“És una satisfacció celebrar aquesta tercera edició d’un concurs que es consolida amb treballs de molta qualitat i que, a més de reconèixer la feina d’aquest alumnes, posa de manifest valors que va defensar fermament la que va ser regidora d’Educació d’aquest Ajuntament, Maria Lluïsa Prat: l’esforç, la creativitat, l’originalitat, la rigorositat...” L’acte va comptar, a més, amb els familiars de la Maria Lluïsa Prat, encarregats de donar els premis als guanyadors. 

El tècnic d’Educació, Jordi Canal, va donar a conèixer el nom dels guanyadors del concurs, no sense abans manifestar que “els treballs presentats demostren, una vegada més, la potencialitat dels alumnes del nostre poble i la qualitat de la feina que, dia a dia, es fa als centres educatius. Alguns dels treballs van fer, fins i tot, saltar alguna llàgrima al jurat”, va assegurar el tècnic.   
        
En la categoria de treballs de recerca d’alumnes de batxillerat i ESO, el premi al millor treball de recerca dels alumnes de 2n de batxillerat va ser per a Sandra López Machuca de l’institut Bellulla, per Les neurones mirall: els mecanismes del reconeixement d’intencions i la imitació, pel seu rigor científic i l’atreviment a l’hora d’escollir un tema tant complex.

El premi al millor projecte de recerca de 4t d’ESO va ser compartit per Sergio Pascual García, Sergio Morales Porras i Mario Ruiz Sánchez, de la SI Domus d’Olivet, per Vida exòtica d’una aplicació, per la seva capacitat en crear un projecte innovador en el món de les noves tecnologies i fer-lo realitat. També van ser guardonades en aquesta categoria, la Meritxell Castells Permanyer i la Gisela Rodríguez Navarro de l’institut Bellulla pel treball Voluntariat a Els Quatre Vents, per la claredat en l’exposició dels resultats i la visió crítica de la feina feta.       

En la categoria de treballs literaris d’alumnes de 6è de primària, 2n d’ESO i Educació d’Adults, el premi al millor treball de 6è curs va ser per Iker Gil Corrales, del Jacint Verdaguer, per La publicitat, per la seva anàlisi i capacitat de transmetre una visió crítica del món de la publicitat a la televisió, de forma àgil i divertida. El premi al millor treball de 2n d’ESO va ser per Cèlia Galan López, de l’institut Bellulla, per Estimat diari, per la capacitat d’evocar, des d’un dramatisme ingenu, un episodi colpidor de la història europea recent i, per últim, el premi al millor treball dels alumnes del nivell GES de l’Escola d’Adults de Canovelles va ser compartit per Elisabeth Lucena Ramos per El reflex de la vida, per l’originalitat de l’argument, la manera de construir la història i la forma de transmetre el valor de la superació personal des d’un punt d’ironia i per la Sandra Valero Rodríguez, per Una dona qualsevol, per la capacitat de mantenir la tensió argumental fins al desenllaç final i ser capaç d’emocionar al lector a l’entorn d’una temàtica social encara tristament vigent.

A més, i com a novetat d’enguany, es va fer un reconeixement a l’alumne que ha tret millor nota a la selectivitat durant el curs anterior. En aquesta categoria, va ser guardonada, Belén Martínez Martos, que va treure un 8,25 a l’examen.

Els guanyadors van emportar-se una rèplica de l’escudella trobada a la Domus d’Olivet i un abonament per a tots els espectacles del Teatre Auditori Can Palots de la propera temporada.


Moltes felicitats a tots i a totes!!